Gijs de Vries nieuwe voorzitter Raad van Toezicht IKNL

Array

De Raad van Toezicht van Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) heeft mr. Gijs de Vries per 1 november jongstleden benoemd als lid van de Raad van Toezicht. Op 1 juni 2019 zal hij de functie van drs. Emile Lohman als huidige voorzitter van de Raad van Toezicht daadwerkelijk overnemen. Lohman heeft dan zijn maximale zittingstermijn bereikt en treedt op dat moment formeel terug.

Gijs de Vries was de afgelopen 4,5 jaar algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis. Ook is hij al enige tijd toezichthouder bij onder meer het Erasmus MC en sinds kort bij de Arbo Unie. De Vries is een zeer ervaren toezichthouder en bestuurder bij organisaties in de gezondheidszorg en consultancy bedrijven. Zo was hij lid van de directie van Capgemini, lid van de Raad van Bestuur van Ernst & Young en heeft hij diverse beleidsfuncties in de zorg vervuld.

Gijs de Vries

Gijs de Vries: “De afgelopen 4,5 jaren heb ik met mijn team bij Rode Kruis Nederland een enorme transformatie bereikt. Inmiddels zijn daar vele veranderingen doorgevoerd en vond ik het tijd mijn horizon weer te verleggen. Die bestaat uit het vervullen van een rol als beroepscommissaris met een breed scala aan toezichthoudende functies/commissariaten bij verschillende organisaties en bedrijven. De verbindende schakel daartussen is het thema ‘levensstijl en vitaliteit’. Dit heeft mijn bijzondere aandacht en passie.

Hij heeft ervaring met grote veranderingsoperaties, ICT trajecten, marketing en sales, MVO denken en doen. Zijn stijl is een mix van innovatie, creativiteit en inspiratie; altijd op zoek naar verbinding tussen mensen en organisaties.

IKNL

De Vries ziet in IKNL een cruciale organisatie die een essentiële bijdrage levert aan de ontwikkeling van de oncologische en palliatieve zorg. De vertaalslag van verkregen kennis en data naar begrijpelijke, betrouwbare en vrij beschikbare informatie voor patiënten en hun naasten ziet hij als een wezenlijk speerpunt. Hij ziet het als een eer zich als ex- kankerpatiënt voor het IKNL en de kankerzorg in Nederland in te kunnen zetten. IKNL is zeer verguld met de komst van Gijs de Vries als voorzitter van haar Raad van Toezicht.

Bron: IKNL

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen