Den Haag wil meer begrip voor en acceptatie van transgender personen

Array

Meer begrip voor en acceptatie van transgenders
Mensen met transgendergevoelens stuiten regelmatig op onbegrip en een afwijzende reactie, zowel op straat als in hun privéleven. Uit angst voor negatieve reacties durven zij vaak niet voor hun gevoelens uit te komen. Dinsdag 20 november, op de internationale transgendergedenkdag, bespreekt wethouder Bert van Alphen met diverse Haagse emancipatie-organisaties hoe de acceptatie bevorderd kan worden.

Zichtbaar mogen en durven zijn

In het coalitieakkoord heeft de gemeente Den Haag afgesproken meer aandacht te besteden aan seksuele- en genderdiversiteit. Wethouder Bert van Alphen: “Zowel voor zelfacceptatie als voor acceptatie door anderen, is het erg belangrijk zichtbaar te zijn: zichtbaar mógen zijn of zichtbaar dúrven zijn. Daar wil ik actief aan bijdragen en daarom wil ik van de mensen zelf horen wat hun wensen en ervaringen zijn.”

Transgender gedenkdag

Ieder jaar wordt op 20 november, internationale transgendergedenkdag, stilgestaan bij transfobie (de angst voor transgenders en transseksualiteit, alsmede het vijandig en discriminerend gedrag dat uit dit gevoel voorkomt) en worden de honderden transgender personen herdacht die door geweld om het leven zijn gekomen. Bert van Alphen: “Als het aan mij ligt, vindt deze landelijke gedenkdag volgend jaar plaats in Den Haag. Want als stad van vrede en recht willen wij actief uitdragen dat samenleven over fundamentele gelijkwaardigheid gaat, en iedereen dezelfde rechten heeft.”

Transgender personen voelen zich vaak onveilig

Uit onderzoek van TNN (Transgender Netwerk Nederland) blijkt onder meer dat transgender personen zich twee keer zo vaak onveilig voelen als gemiddeld, zeven keer zo vaak mishandeld worden of daarmee worden bedreigd en dat zij tien keer zo vaak slachtoffer zijn van cyberpesten. Dat blijkt uit ‘Overal op je hoede’, een nieuw onderzoek van Transgender Netwerk Nederland (TNN) naar de veiligheid van transgender personen.

Op basis van het gesprek met de emancipatie-organisaties stelt de gemeente een agenda op voor de komende jaren, met als doel dat ook transgender personen zich in Den Haag veilig voelen en geaccepteerd weten.

Bron: Gemeente Den Haag

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen