Wereldwijde challenge van start voor preventie hart- en vaatziekten

NLC en BeBright roepen via Beat 2019 op tot innovaties ter preventie van hart- en vaatziekten
Voorkomen is beter dan genezen – met deze visie werkt healthtech venture builder NLC samen met BeBright door Beat 2019 te organiseren, een challenge om innovatie voor de preventie van hart- en vaatziekten te versnellen. Gesteund door Rabobank, de Nederlandse Hartstichting en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, dagen zij wereldwijd iedereen uit om met innovaties tot betere preventie van hart- en vaatziekten te komen.

Doodsoorzaak nummer 1

Hart- en vaatziekten zijn wereldwijd doodsoorzaak nummer 1. In 2016 stierven meer dan 17 miljoen mensen aan de gevolgen van hart- en vaatziekten, wat gelijk staat aan 30% van alle wereldwijde sterfgevallen als gevolg van ziekte. De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat wel 80% van de vroegtijdige hartaandoeningen en beroertes kan worden voorkomen. Om dit te bereiken zijn dringend oplossingen nodig.

Beat 2019

Iedereen met een innoverend idee of diegene die weet hoe je gedragsrisico’s of vroege detectie en de diagnostiek van hart- en vaatziekten moet aanpakken is uitgenodigd mee te doen aan Beat 2019.

NLC, BeBright en hun partners zullen deelnemers toegang verschaffen tot hun uitgebreide netwerk om de aangedragen innovatie werkelijkheid te laten worden. De beste innovaties zullen in de finale het podium betreden tijdens de Zorg & ICT Week in de Jaarbeurs in Utrecht van 12-14 maart 2019. Een deskundige jury zal daar de winnaar aanwijzen.

De inschrijvingen voor Beat 2019 zijn nu geopend. Aanmelden kan op beat.nlc.nl.

Bron: NLC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen