BlackBerry is benoemd tot HIMSS Analytics Certified Consultant

BlackBerry is benoemd tot HIMSS Analytics Certified Consultant. Met de certificering van HIMSS Analytics, een wereldwijde IT-consultant in de gezondheidszorg, toont BlackBerry aan zorginstellingen wereldwijd te kunnen ondersteunen bij de ontwikkeling van de digitale infrastructuur.

Als gecertificeerd consultant begeleidt BlackBerry zorgorganisaties bij de verschillende stappen in het ‘Infrastructure Adoption Model (INFRAM)’. INFRAM is het nieuwste Maturity Model van HIMSS Analytics. Cyberexperts van BlackBerry beoordelen de kwaliteit van de IT-infrastructuur van zorginstellingen en helpen hen vervolgens de benodigde INFRAM-score te behalen.

Net als het HIMSS Analytics Electronic Medical Record Adoption Model (EMRAM), het model waarmee ziekenhuizen kunnen zien hoe ver ze zijn met de implementatie van technologie voor verduurzaming en verbetering van de gezondheidszorg, is het INFRAM een acht stappenmodel (0 – 7). Met INFRAM kunnen IT-managers de technologische infrastructuurcapaciteiten in kaart brengen die nodig zijn om klinische en operationele doelstellingen te behalen die voldoen aan maatstaven en normen binnen de zorgindustrie.

“Terwijl EMRAM zich richt op de effectieve adoptie en implementatie van EMR-technologie, kunnen ziekenhuizen naar INFRAM kijken voor de ontwikkeling van hun digitale infrastructuur”, zegt Blain Newton, Executive Vice President bij HIMSS Analytics. “Met BlackBerry’s expertise op het gebied van cybersecurity en hun sterke positie in deze enorm gereguleerde industrie, zijn we ervan overtuigd dat INFRAM de hoogste norm wordt voor het beheren van een schaalbare en veilige organisatie.”

“Het beveiligen van communicatie tussen artsen, patiënten, medische apparatuur en infrastructuur is de kracht van BlackBerry”, zegt Sara Jost, Global Healthcare Industry Lead bij BlackBerry. “We zijn er trots op dat we met HIMSS Analytics samenwerken om zorgverleners te kunnen ondersteunen goed om te gaan met essentiële informatie die nodig is om op een hoger en veiliger niveau zorg te bieden.”

Het nieuws van vandaag komt een maand nadat BlackBerry een aantal belangrijke ontwikkelingen in de gezondheidszorg aankondigde, waaronder de introductie van een veilige blockchain-oplossing voor het opslaan en delen van medische gegevens, een veilig besturingssysteem voor medische apparatuur en samenwerkingen met Mackenzie Innovation Institute en Melanoma Institute Australia.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen