Ondernemen(d) met autisme

Array
Inspirerende ondernemersverhalen met praktische tips voor een succesvol bestaan als zelfstandige

Werken kan lastig zijn voor mensen met autisme. Een groot deel van hen heeft daarom geen betaalde baan. Het zelfstandig ondernemerschap kan uitkomst bieden. Dit bleek gisteren tijdens een interessante bijeenkomst in Amsterdam. Hier waren ondernemers met autisme bij elkaar om hun ervaringen te delen.

Een eigen bedrijf kan mensen met autisme kansen bieden. Zo kunnen zij bijvoorbeeld zelf hun werktijden en de inrichting van hun werkplek bepalen. Ook hebben zij zo meer invloed op sociale interactie met klanten of collega’s – iets dat relatief veel energie kost. Op deze manier kan overprikkeling worden voorkomen.
Tijdens de bijeenkomst werden ook aandachtspunten genoemd, zoals timemanagement, perfectionisme en omgaan met kritiek. Ook is het belangrijk te weten waar je grenzen liggen en welk werk je beter kunt uitbesteden. Naast meer algemene ondernemersvaardigheden was het verdelen van energie een terugkerend punt.

Ondernemers met autisme

Ondernemers met autisme weten elkaar online goed te vinden. Lastiger blijkt het te zijn om in levende lijve te netwerken, bijvoorbeeld voor de acquisitie van nieuwe opdrachten. Toch gaven deelnemers aan behoefte te hebben aan netwerkbijeenkomsten om met elkaar in contact te komen.

Aanleiding voor de bijeenkomst was de presentatie van het nieuwe boek ‘Ondernemen(d) met autisme’ van Marijn Bon. Het boek bevat inspirerende ondernemersverhalen met praktische tips voor een succesvol bestaan als zelfstandige.


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen