NieuwLicht: Mag de overheid zich bemoeien met onze levensstijl?

0
893
We moeten gezonder gaan eten, minder alcohol drinken en stoppen met roken. Kortom een gezondere levensstijl. Ten minste, als het aan de overheid ligt. Vorige week presenteerde staatssecretaris Paul Blokhuis het Nationale Preventie-akkoord, volgens critici ook wel het Betuttelingsakkoord genoemd.
Mag de overheid zich bemoeien met onze levensstijl? Tijs van den Brink ging daarover in gesprek met CDA Tweede Kamerlid Anne Kuik, een groot voorstander van het akkoord. Levensgenieter en kroegbaas Henk Westbroek is een stuk minder enthousiast. Volgens hem moet de overheid zich niet zo dwingend inlaten met onze gezondheid. Wetenschapsjournalist Hidde Boersema laat in een reportage zien hoe wij op straat zo verleid worden tot ongezond eten dat we eigenlijk geen vrije keuze meer kunnen maken. Operazangeres Wiebke Göetjes hekelt het Preventieakkoord omdat het volgens haar stigmatiserend is voor mensen met overgewicht.

Bron: EO

Vorig artikelNederland denkt te beperkt over mensen met een handicap
Volgend artikelEmpowerment-programma journey4life voor jongeren werkt
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.