Serious Game Oefendokter helpt patiënten betere zorgbeslissingen te nemen

0
649

Deep Tech kan worden omschreven als een moeilijk te reproduceren technologie die voortkomt uit onderzoek. Deep Tech staat centraal in de digitale economie die onze manier van hoe we zakendoen en hoe we samenleven verandert. Op 4 december staat het onderwerp Deep Tech in Business and Society centraal in de jaarlijkse Innovatie dag van EIT Digital in Nederland.

Serious Game

Een van de onderwerpen in Eindhoven is de lancering van een nieuw digitaal zorg product: de Oefendokter. Dit is een serious game waarbij ouderen zichzelf beter op een doktersbezoek kunnen voorbereiden en zo samen met de zorgverlener beslissingen te nemen. De Oefendokter is in opdracht van EIT Digital ontwikkeld door de Universiteit Utrecht, DialogueTrainer en Europese partners.

Bron:  EIT Digital BeNeLux

 

Vorig artikelZink, weet je waarom dit mineraal van belang is?
Volgend artikel1 : 25 65 plus mannen gebruiken erectiepil
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.