Serious Game Oefendokter helpt patiënten betere zorgbeslissingen te nemen

Deep Tech kan worden omschreven als een moeilijk te reproduceren technologie die voortkomt uit onderzoek. Deep Tech staat centraal in de digitale economie die onze manier van hoe we zakendoen en hoe we samenleven verandert. Op 4 december staat het onderwerp Deep Tech in Business and Society centraal in de jaarlijkse Innovatie dag van EIT Digital in Nederland.

Serious Game

Een van de onderwerpen in Eindhoven is de lancering van een nieuw digitaal zorg product: de Oefendokter. Dit is een serious game waarbij ouderen zichzelf beter op een doktersbezoek kunnen voorbereiden en zo samen met de zorgverlener beslissingen te nemen. De Oefendokter is in opdracht van EIT Digital ontwikkeld door de Universiteit Utrecht, DialogueTrainer en Europese partners.

Bron:  EIT Digital BeNeLux

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen