Aftrap voor smakelijke decemberactie

Array

Voor de tweede keer organiseren de Vrienden van Meander een smakelijke decemberactie. Frank de Reij, CEO van Meander en burgemeester Mark Röell van Baarn verzorgden op 5 december samen de aftrap van de oliebollenactie door zelf oliebollen te verkopen. In de Laan van Meander Medisch Centrum verkopen vrijwilligers oliebollen, appelbeignets en appelkanjers voor het goede doel. Mark Röell, voorzitter van de vrienden van Meander, bezocht daarna de afdeling Neonatologie, het goede doel dit jaar.

De opbrengst van oliebollenactie is bestemd voor speciale nestjes voor te vroeg geboren en zieke pasgeboren baby’s in couveuses en voor buidelstoelen om de binding tussen ouder en kind te bevorderen. Lichamelijk contact is niet altijd vanzelfsprekend bij een te vroeg geboren baby. Terwijl dit een belangrijke basis is voor de ontwikkeling van ieder kind. Buidelen versterkt deze binding!

Gevoel van geborgenheid

Een nestje geeft een gevoel van geborgenheid. De ondersteuning en het comfort zorgen ervoor dat de baby beter slaapt en in zijn houding wordt ondersteund. Ook vermindert het stress bij de pasgeborene.

De verkoop is op 5, 12, 18, 19, 21, 24, 27, 28 en 31 december van 9.30 uur tot 15.30 uur. Iedere verkoopdag zijn er verse oliebollen van Patisserie Van Gent.

Fotobijschrift: Mark Röell, burgemeester van Baarn en voorzitter van de Vrienden van Meander, bezoekt de afdeling Neonatologie en ontmoet de ouders van couveusebaby Coco 

Bron: Meander MC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen