NieuwLicht: Tijs en de toekomst van mantelzorg

Array

“Wie zorgt er voor mij als ik ouder word?” Dat is de vraag die Tijs van den Brink stelt in deze speciale thema-uitzending van NieuwLicht. Nederlanders worden steeds ouder en wonen gemiddeld steeds langer thuis. Dat zijn mooie berichten. Maar er komen ook uitdagingen bij kijken. Want naast de zorg vanuit overheid zoals thuiszorg, spelen mantelzorgers een belangrijke rol in de verzorging van de oudere. We zouden niet meer zonder kunnen.

Participatiesamenleving


Maar het aantal ouderen groeit, en de groep die de mantelzorg op zich kan nemen slinkt. Terwijl de overheid in het kader van de participatiesamenleving steeds meer verwacht van het eigen netwerk van degene die zorg nodig heeft. Waartoe zal deze ontwikkeling leiden? Tijs van den Brink gaat op zoek naar het antwoord op de vraag: wie zorgt er voor mij en mijn generatiegenoten als wij oud zijn? In de uitzending spreekt Tijs met onder meer mantelzorgers Marianne Hortensius en Anissa Mentink-Lachhab, en de lector mantelzorg van de Haagse Hogeschool Deirdre Beneken genaamd Kolmer.

Zondag 9 december, 22.40 uur op NPO 2

Bron: EO

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen