Voorgenomen besluit tot fusie Stichting PAMM en Diagnostiek voor U

De Raden van Bestuur van Stichting Synergos(Diagnostiek voor U) en Stichting PAMM hebben het voorgenomen besluit tot fusie genomen. Met deze fusie ontstaat er één nieuwe geïntegreerde organisatie die voorziet in de hele breedte van de diagnostiek. Dat wil zeggen klinische chemie, medische microbiologie, pathologie, beeldvormende onderzoeken en functieonderzoeken.

Zinnige en zuinige zorg

Diagnostiek voor U en Stichting PAMM willen met de concentratie van hun laboratoria kwalitatief goede en betaalbare zorg leveren. Door de samenvoeging wordt het palet van diagnostiek en diensten sterk verbreed er kan er tevens worden ingezet op voortdurende verbetering van de efficiëntie van zorgprocessen. Daarnaast kunnen de krachten gebundeld worden ten aanzien zorginnovatie.

De nieuwe organisatie wordt efficiënter en daardoor toekomstbestendig. Beide organisaties werken al intensief samen in dezelfde regio en vullen elkaar aan: een fusie is daarom een logische vervolgstap. Daarnaast past het bij de groeiambitie van beide organisaties.

Wat merkt de patiënt en zorgprofessional van de fusie?

De nieuwe organisatie biedt hoge kwaliteit en service met goed bereikbare locaties. Hiermee is onze gezamenlijke dienstverlening toegankelijk aan één loket. Ons uitgangspunt blijft toegankelijke en de best mogelijke zorg.

Besluitvormingsproces

 De medezeggenschaps- en adviesprocedures zijn gestart en tegelijkertijd worden er gesprekkengevoerd met de belangrijkste stakeholders van beide organisaties. Nadat deze zijn afgerond, wordt er goedkeuring gevraagd aan externe instanties zoals de Autoriteit Consument en Markt (ACM) ende Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Daarna kan – rekening houdend met inspraak en onder voorwaarde van externe goedkeuringen – het voorgenomen besluit en daarmee de fusie worden geformaliseerd.


Over Diagnostiek voor U en Stichting PAMM?

Diagnostiek voor U is een eerstelijns diagnostisch centrum waar naast laboratoriumonderzoek ook beeldvormende en functieonderzoeken zoals röntgenonderzoek, ecg’s, zwangerschapsdiagnostiek,longfunctietesten en botdichtheidmetingen uitgevoerd worden. Stichting PAMM is hét regionale centrum voor infectieziekten (medische microbiologie) en pathologie in Zuidoost-Brabant.

Bron: Stichting PAMM?

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen