Honden met een baan presenteren zich tijdens Hond2018

Op 14, 15 en 16 december vindt in de RAI Amsterdam hét hondenevenement van Nederland plaats: Hond2018. Het evenement biedt een grote diversiteit aan leuke activiteiten voor hond en gezin, waarbij ‘houden van honden’ centraal staat. Dagelijks zijn er diverse demonstraties van ‘honden met een baan’, zoals assistentie- en reddingshonden.

Hulphond

Veel mensen weten hoe belangrijk blindengeleidehonden zijn. Dat een hond bij nog veel meer lichamelijke én mentale problemen een belangrijke rol kan spelen is minder bekend. Deze honden worden assistentiehonden genoemd en helpen onder andere mensen met een (hardnekkige) eetstoornis of post-traumatische stressstoornis. Tijdens Hond 2018 is Dutch Assistance Dogs aanwezig om uit te leggen waarom een assistentiehond letterlijk én figuurlijk een levensgroot verschil maakt. Ook geven zij met deze fantastische honden diverse demonstraties. Tijdens deze demonstraties delen cliënten hun verhaal met het publiek op zaterdag 15 december en zondag 16 december.

Reddingswerkhonden

Ook reddingswerkhonden hebben een zeer belangrijke baan. Ze kunnen geuren onderscheiden en zijn daardoor in staat mensen op te sporen die bijvoorbeeld tijdens een aardbeving onder puin terecht zijn gekomen. Als de hond een vermist persoon heeft geroken gaat hij blaffen, krabben en geeft hij op die manier aan waar hij de persoon heeft geroken. Reddingswerkhonden zijn uitermate nuttig en van grote waarde voor de samenleving. De Polderspeurders geven op zaterdag 15 en zondag 16 december een workshop reddingshondenwerk in de Royal Canin Ring tijdens Hond2018.

Hond2018


Wil je deze honden met een baan komen bewonderen? Hond2018 vindt plaats op 14, 15 en 16 december in de RAI Amsterdam. Bezoekers profiteren in de online ticketshop van €2,50 voorverkoopkorting per ticket en van korting op de parkeertarieven. Er zijn speciale gezinstickets voor twee volwassenen met maximaal vier kinderen verkrijgbaar voor €30,00. Hond2018 is geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Kijk voor meer informatie en tickets op www.hond-event.nl.

Bron: Raad van Beheer Op Kynologisch Gebied in Nederland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen