Artiesten met en zonder handicap zorgen voor spetterend Knoop Gala

Array

 

Na veel oefenen en repeteren was het dinsdagavond zover; de opnames van het Knoop Gala 2018 in Carré! Tijdens dit bijzondere gala, dat op 22 december wordt uitgezonden, staan muzikale talenten met een verstandelijke beperking in de spotlights. Samen met diverse bekende Nederlandse artiesten spelen zij die avond de sterren van de sterren van de hemel.

Niet alleen, maar samen

Tijdens het Knoop Gala zingen of spelen muzikale talenten met een verstandelijke beperking de sterren van de hemel.Dat doen ze niet alleen, maar samen met bekende Nederlandse artiesten. Dit jaar met niemand minder dan Nick & Simon, Trijntje Oosterhuis, OG3NE, Broederliefde, Roxeanne Hazes en Boef. Het Knoop Gala is natuurlijk niet compleet zonder de inbreng van het Metropole Orkest, dit jaar onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis.

Paul de Leeuw presenteert ook dit jaar met veel plezier en humor deze bijzondere avond in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Dieuwertje Blok brengt verslag uit vanuit de Greenroom.

Steun aan HandicapNL

Het Knoop Gala staat al jaren garant voor bijzondere en ontroerende optredens. Daarnaast wordt op deze avond aandacht gevraagd voor het werk van HandicapNL. HandicapNL (voorheen Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds) draagt eraan bij dat mensen met een verstandelijke beperking een volwaardig leven kunnen leiden. Een leven waarin zij hun talenten kunnen inzetten,zich kunnen ontwikkelen en kunnen meedoen in de samenleving, net als ieder ander. Zie:www.handicap.nl/knoopgala

Afterparty op NPO 1 Extra

Na de uitzending zetten we het feestje nog even door op NPO 1 Extra (Ziggokanaal 311 en KPN kanaal 58). Daar wordt de afterparty van Knoop Gala 2018 te uitgezonden, waar niet alleen sterren van deze avond nog even napraten, maar ook bijzondere deelnemers van eerdere jaren langskomen. 

Het Knoop Gala wordt gesteund door Stichting Philadelphia. Muziek is essentieel in het leven en de ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking. Samen met HandicapNL investeert deze organisatie in het inzetten van muziek in de zorg voor deze groep.

De uitzending van het Knoop Gala 2018 is een NTR-productie in samenwerking met MediaLane.

De muzikale talenten van het Knoop Gala 2018:

Rico (21) uit Zaltbommel speelt saxofoon met OG3NE

De talentvolle Rico uit Zaltbommel bloeide op toen hij gisteravond met zijn saxofoon het podium betrad. En hij had niet alleen zijn saxofoon, maar ook nog eens de dames van OG3NE aan zijn zijde. OG3NE zong het nummer ‘Where are you Christmas’ onder begeleiding van het saxofoonspel van Rico. Rico haalde alles uit de kast en samen zorgden ze voor kippenvel in de zaal. Rico maakt zijn tv-debuut op 22 december om 20:25 uur op NPO 1!

Yannick (24) uit Tilburg zingt met Trijntje

De talentvolle Yannick uit Tilburg gaf gisteravond een geweldig optreden in Carré. Samen met Trijntje Oosterhuis zong hij het nummer‘Wereld zonder jou’. Het publiek was duidelijk onder de indruk en gaf het duo een staande ovatie. Yannick genoot zichtbaar van elke seconde op het podium. Op verzoek van Trijntje gaf hij zelfs nog een indrukwerkkende solo-toegift met ‘Can’t Help Falling In Love’ van Elvis Presley.

Texelse Janfrans (58) treedt op met Broederliefde

 Het was gisteren een bijzondere avond voor de Texelse Janfrans. Hij mocht in Carré het podium betreden tijdens Knoop Gala 2018. Eerst kreeg hij daar als verrassing een videoboodschap van spelers van zijn favoriete club FC Groningen. Daarna zette hij samen met Broederliefde, die de hit ‘Jungle’ zong, een te gekke show neer en drumde hij erop los. De glimlach was de hele avond niet meer vanhet gezicht van Janfrans af te slaan. “Een droom die uitkomt!”.

Yannic (30), John (50) en Shalien (25) uit Hoorn

Yannic, John en Shalien van Theatergroep Eenhoorn uit Hoorn hebben gisteravond bewezen dat ze op het podium thuishoren. Samen met Roxeanne Hazes maakten ze veel indruk op het publiek met hun eigen lied ‘Dromen’. Het was een fantastisch optreden, waarvoor Roxeanne vooraf misschien nog wel zenuwachtiger was dan de drie heren zelf; “het is hun liedje, ik hoop maar dat ik het niet verpest”.

Marije (32) uit Munein (Friesland) speelt dwarsfluit

Ondanks dat het spannend is om voor het eerst en ook nog eens voor zo’n groot publiek op te treden, liet Marije uit het Friese Munein daar niets van merken. Ze was naar eigen zeggen ‘hélemaal niet zenuwachtig’. Vol trots en plezier stond ze samen met haar idolen Nick & Simon op het podium. Nick & Simon zongen een medley van drie nummers, terwijl Marije hen daar prachtig bij begeleide op haar dwarsfluit. Het bijzondere trio ontving van het publiek een daverend applaus.

Dieke (44) uit Hilversum zingt oer haar krantenwijk met Boef

De grote droom van de Hilversumse Dieke om op het Knoop Gala op te treden kwam gisteravond eindelijk uit! Ze gaf samen met rapper Boef een stoer optreden en de twee hadden er duidelijk plezier in. Dieke zong mee op het nummer ‘Habiba’ en stal de show met haar blokfluit tijdens het nummer ‘Krantenwijk’. Dit was extra leuk omdat Dieke ook in het echte leven een krantenwijk loopt. Hoe blokfluiten rap samen klinken?

Achtentwintig zangers en zangeressen van het Alkmaars Prachtkoor (APK)

 Het 28-koppige Alkmaars Pracht Koor mocht gisteravond de spits afbijten en dat deden ze geweldig! De koorleden lieten zien hoe leuk het is om samen te zingen en muziek te maken. Het enthousiasme en plezier spatte ervan af. Onder bevlogen leiding van dirigente Els zongen ze het lied ‘Iedereen is anders’, met de boodschap dat het helemaal niet erg is om anders te zijn. Aan het eind ontvingen ze van het publiek een daverend  applaus.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen