In 2019 verandert signaleren van (ouderen)mishandeling in de zorg

0
864
Wat vinden ouderen zelf belangrijk als het gaat over wonen, welzijn en zorg? Wat zijn nou écht waardevolle verbeteringen? Niemand kan deze vragen beter beantwoorden dan ouderen zelf. Daarom stelden ouderen van BeterOud aandachtspunten op en toetsten zij verbeterprojecten. De uitkomsten...

De overheid wil dat zorgprofessionals nog ingrijpender wat doen met mogelijke gevallen van (ouderen)mishandeling. In 2019 verandert de officiële signalering van (ouderen)mishandeling in de zorg. ELAB Care omarmt deze verandering en organiseert als eerste bedrijf de training ‘Signaleren van ouderenmishandeling en handelen volgens de aangescherpte meldcode’. Op 24 januari 2019 vindt de eerste training plaats. Zorgprofessionals en andere geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden. De directeur van ELAB Care vertelt: “Als zorgprofessionals komen wij bij veel mensen thuis en wanneer er mogelijk sprake is van mishandeling zien wij dat alleen een melding doen niet genoeg is.” Er zijn workshops tijdens het gehele eerste kwartaal te volgen.

Leverancier en ondersteuner educatie

Er zijn honderden zorgprofessionals aan de slag via gemeenten. ELAB Care is in diverse gemeenten leverancier van deze thuiszorg. Deze huishoudelijke ondersteuning wordt verleend door bij het bedrijf aangesloten beroepskrachten met een ruime ervaring in de thuiszorg. Gekwalificeerde zorgprofessionals kennen de signaleringverplichting bij Veilig Thuis wanneer zij vermoedens hebben van (ouderen)mishandeling. Vanaf 2019 komen daar ook eisen bij als terugkoppeling van organisaties en het gesprek aangaan.

Bron: ELAB Care