Trijntje Oosterhuis zingt voor longonderzoek

‘Met zoveel mensen tegelijk staan zingen, dat is te gek!’

Op zaterdag 26 januari organiseert het Longfonds samen met Philips het unieke zangevenement ADEMNOOT. Het streven is om met Trijntje Oosterhuis en zoveel mogelijk zangers en zangeressen het grootste koor van Nederland te vormen. Samen laten ze hun stem horen met maar één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor longonderzoek. Het repertoire bestaat uit meerstemmige nummers, gearrangeerd door Ton van Diepen, dirigent van Popkoor Prestige. Trijntje: ‘Met zoveel mensen tegelijk staan zingen, dat is te gek!’

Zingen voor longonderzoek

Trijntje en Ton zijn laaiend enthousiast om er samen met alle zangliefhebbers een onvergetelijke dag van te maken. Ton: ‘Met zoveel mensen dit beleven geeft gewoon een enorme kick!’ Trijntje hoopt dat het weer net zo’n succes wordt als de eerste editie begin dit jaar: ‘Iedereen zong met hart en ziel mee. Echt kippenvel kreeg ik daarvan’.

Onzichtbare ziekte

Voor de meeste mensen is ademen vanzelfsprekend. Maar voor ruim 1,2 miljoen mensen in ons land met een longziekte, zoals astma of COPD is ademen een voortdurende strijd. Trijntje: ‘Aan de buitenkant kun je meestal niet zien dat mensen een longziekte hebben. Daarom is het goed dat we met ADEMNOOT aandacht voor longziekten vragen en het onzichtbare zichtbaar maken.’

Repertoire

De nummers die gezongen worden zijn onder andere Something inside so strong, Zoutelande, Can’t stop the feeling en Wereld zonder jou. Het evenement wordt gepresenteerd door Longfonds ambassadeur en actrice/zangeres Alexandra Alphenaar. Ook zij heeft er zin in: ‘Zingen voor het goede doel, om geld op te halen voor longonderzoek. Een mooiere combinatie is er niet, wat mij betreft!’

Anton’s Angels

Anton Steenhart is één van de deelnemers aan ADEMNOOT. Ondanks zijn gezonde en actieve leven werd hij begin dit jaar volkomen onverwacht getroffen door meerdere levensbedreigende longziekten. Anton: ‘De liefde voor het zingen en het koor waarin ik zing geeft mij veel kracht.’ Om hem te steunen in deze lastige periode komen zijn medekoorleden van Popkoor Prestige Amersfoort voor hem in actie. Samen halen ze als team ‘Anton’s Angels’ geld op voor longonderzoek.

ADEMNOOT

ADEMNOOT vindt plaats op 26 januari in het Klokgebouw in Eindhoven. Het evenement wordt georganiseerd door het Longfonds, in samenwerking met Philips. Samen strijden zij voor gezonde lucht en gezonde longen. Het is de tweede editie van dit unieke zangevenement waarmee geld wordt opgehaald voor longonderzoek. Inschrijven kan op ADEMNOOT.nl.

Bron: Longfonds

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen