Klinische farmacie van AHZ naar Haga en HMC

0
1047

Met goedkeuring van de NZa, alle betrokken interne en externe adviesorganen en de vakbonden zijn de afdelingen Klinische Farmacie en hun medewerkers van Apotheek Haagse Ziekenhuizen (AHZ) per 1 januari 2019 onderdeel van Haaglanden Medisch Centrum (HMC) en HagaZiekenhuis.

De raden van bestuur en de ziekenhuisapothekers vinden dit een belangrijke en goede ontwikkeling. “De klinische farmacie is in recente jaren sterk ontwikkeld en inmiddels zo verweven met de zorgprocessen in de ziekenhuizen, dat het logisch en natuurlijker is om de farmaceutische zorg te organiseren vanuit de ziekenhuisorganisaties zelf”, aldus Renée Barge, lid Raad van Bestuur van HMC. “Bovendien zijn de afdelingen Klinische Farmacie al van oudsher fysiek gevestigd in de ziekenhuizen”, vult directievoorzitter Carla van de Wiel aan van HagaZiekenhuis.

Toekomst AHZ

“De overdracht geeft AHZ de ruimte om zich verder te specialiseren en zich te concentreren op voorraad- en individuele bereidingen, het uitvoeren van laboratoriumonderzoeken en de inkoop & logistiek van geneesmiddelen. Innovatie staat weer hoog op onze agenda”, aldus Arie Booij, bestuurder AHZ.

Bron: AHZ

Vorig artikelBezoek aan dienstapotheek vooral met antibioticumrecept
Volgend artikelBtw-vrijstelling sport per 2019 uitgebreid
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.