Twee nieuwe leden benoemd in Raad van Toezicht van VZVZ

Array

VZVZ heeft twee nieuwe leden benoemd in haar Raad van Toezicht; mevrouw Madeleine de Cock Buning en mevrouw Henriëtte Prast. Hiermee geeft VZVZ verdere invulling aan haar nieuwe statuten door de Raad van Toezicht uit te breiden met twee onafhankelijke leden.

Mevrouw Prof. Mr. Dr. M. De Cock Buning

Mevrouw Prof. Mr. Dr. M. De Cock Buning is hoogleraar Auteurs-, Communicatie en Mediarecht aan de Universiteit van Utrecht en zij is daarnaast onder meer voorzitter van de Commissariaat voor de Media. Haar primaire aandachtsgebied binnen de Raad van Toezicht van VZVZ betreft juridische zaken.

Mevrouw Prof. Dr. H. Prast

Mevrouw Prof. Dr. H. Prast is hoogleraar Finance aan de Tilburg School of Economics and Management en namens D66 lid van de Eerste Kamer. Verder is mevrouw Prast lid van de Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum Amsterdam. Haar primaire aandachtsgebied binnen de Raad van Toezicht van VZVZ betreft financiële zaken. Daarnaast is zij lid van de Auditcommissie.

Beheer VZVZ

VZVZ verzorgt het beheer, de (door)ontwikkeling en de exploitatie van elektronische uitwisselingssystemen voor medische gegevens met als doel dat zorgverleners op het juiste moment over de juiste informatie beschikken ten behoeve van de juiste patiëntenzorg.

Op het gebied van elektronische uitwisseling van medische gegevens staat de komende jaren veel te gebeuren. Vanuit haar coördinerende rol zal VZVZ bijdragen aan de door het Informatieberaad Zorg gewenste landelijke infrastructuur en het faciliteren van patiënten om online inzage in hun medische gegevens te krijgen.

VZVZ is een vereniging van koepelorganisaties in de gezondheidszorg.

Bron: Stichting VZVZ Servicecentrum

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen