Buurtzorg viert 1 jarige samenwerking met MediCheck

De grootste thuiszorgorganisatie van Nederland werkt alweer een jaar met de MediCheck App om de medicatieveiligheid te verhogen en daarmee de kwaliteit van zorg te versterken. De thuiszorgorganisatie die met meer
dan 850 kleine teams zorg levert aan huis, zal zich blijven inzetten voor betere en veilige zorg in samenwerking met MediCheck.

Medicatieveiligheid

MediCheck zet zich in om de te bevorderen en om het werken in de
zorg efficiënter te laten verlopen. Het is een systeem voor elektronisch toedienregistratie waarbij de nadruk ligt op gebruiksvriendelijkheid. Door de directe koppeling met de Apotheek Informatie Systemen is er altijd een actueel medicatie overzicht van de cliënt beschikbaar. MediCheck voorziet ook in een digitale dubbele controle voor risicovolle medicatie en van alle medicatie zijn foto’s en bijsluiters voorhanden.

Buurtzorgteams

Buurtzorgteams werken op veel verschillende plekken in het land met de MediCheck App en dat breidt zich steeds verder uit. Van Marum in de provincie Groningen tot aan Bergeijk in het zuiden van Brabant. Overal in Nederland worden er koppelingen gemaakt met de apotheek, om op een efficiënte en veilige manier het toedienen van medicatie te registeren.

De medewerkers van MediCheck geven Buurtzorgteams uitleg en training om op een effectieve en persoonlijke manier de MediCheck App te implementeren. Door korte lijnen en gericht samen te werken met de apotheek heeft MediCheck het volle vertrouwen in een jarenlange samenwerking. Tijdens de Buurtzorg congresdagen in maart aanstaande zal MediCheck als partner aanwezig zijn om alle teams die interesse hebben te woord te kunnen staan.Over Buurtzorg
Buurtzorg is een thuiszorgorganisatie die in heel Nederland met teams, bestaande uit
(wijk)verpleegkundigen en wijkziekenverzorgenden, zorg levert aan huis. Het gaat hierbij
om verpleging en persoonlijke verzorging. www.buurtzorgnederland.com


Bron: MediCheck