Mantelzorgpunt Farent opent in Jeroen Bosch Ziekenhuis

Array

Een mantelzorger speelt een grote rol in het gezondheidswelzijn van patiënten. Hij/zij redeneert namelijk vanuit de patiënt en geeft een schat aan informatie over hoe het met zijn moeder, vader of kind is. Bijvoorbeeld hoe de dag is verlopen, of wat men eventueel thuis nodig heeft. Om mantelzorgers goed te ondersteunen, is er nu een Mantelzorgpunt op de Boulevard van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Dit is een samenwerking van Farent (nieuwe fusieorganisatie van Welzijn Divers en Juvans maatschappelijk werk en dienstverlening), de gemeente ’s-Hertogenbosch en het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

De gemeente ’s-Hertogenbosch, Farent en het ziekenhuis zien allemaal de kracht van mantelzorgers. Zij willen daarom nauw in de gaten houden hoe zij deze belangrijke groep kunnen helpen.

Het Mantelzorgpunt geeft ondersteuning aan álle mantelzorgers; van alle leeftijden en in elke situatie. Mantelzorgers kunnen met al hun vragen terecht bij geschoolde vrijwilligers. Samen bekijken ze hoe de mantelzorger de weg in zorgland kan vinden, en hoe de draaglast en draagkracht van de mantelzorger in balans kan blijven, zodat de mantelzorger niet overbelast raakt.

Contact

Het mantelzorgpunt is op de dinsdag- en donderdagochtend open van 9 tot 12 uur en te vinden in de centrale hal van het Jeroen Bosch ziekenhuis. Ook zijn zij bereikbaar via 073-206 88 00 of via [email protected].

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Jij verdient zorg die bij je past, dichtbij en op jouw manier geboden. Samen bepalen we wat je nodig hebt en van wie, zodat jij zo lang mogelijk het leven kan leiden dat jij wilt. Wij zetten daarvoor al onze expertise in en zoeken de samenwerking. Bijvoorbeeld met je familie en vrienden, je huisarts, de gemeente en de thuiszorg. Daar staan wij voor als Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Gewoon, omdat jij ertoe doet

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (’s-Hertogenbosch) is een groot topklinisch ziekenhuis met ruim 760 bedden en ruim 4000 medewerkers. De 260 medisch specialisten zijn binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis georganiseerd in de Bossche Specialisten Coöperatie (BSC). Het ziekenhuis verzorgt samen met de BSC de medisch-specialistische zorg in de regio ’s-Hertogenbosch en Bommelerwaard. Voor meer informatie www.jeroenboschziekenhuis.nl.

Bron: JBZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen