De regionale expertteams voor jeugdigen: Nog stappen te zetten

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft een aantal regionale expertteams voor jeugdigen met complexe problematiek bezocht.

Passende hulp

De 42 gemeentelijke jeugdregio’s zijn eind 2017 door de VNG gevraagd om (boven)regionale expertteams in te richten. In de voortgangsrapportage ‘Zorg voor de Jeugd’ van 5 november 2018 staat dat elke jeugdregio een regionaal expertteam heeft om ervoor te zorgen dat elk kind met complexe problematiek snel passende hulp krijgt, ongeacht de complexiteit van de zorgvraag en de wachtlijsten.

In deze factsheet De regionale expertteams: nog stappen te zetten omschrijft de inspectie de onderdelen van succes die zijn gezien en vraagt aandacht voor de ontwikkelpunten om zo een bijdrage te leveren aan de doorontwikkeling van deze teams.

Bron: IGJ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen