Vragen over kanker? App de Expert op Wereldkankerdag tijdens vijf live-uitzendingen

Op Wereldkankerdag, maandag 4 februari, besteedt het Catharina Ziekenhuis in samenwerking met vier patiëntenorganisaties en acht dagbladen van de Persgroep via online televisie live aandacht aan de vijf meest voorkomende tumorsoorten. Onder de naam ‘App de Expert’ worden in de middag en avond vijf live-uitzendingen uitgezonden over kanker. Per uitzending staat één tumorsoort centraal. Gekozen is voor longkanker, huidkanker, darmkanker, borstkanker en prostaatkanker. Tijdens de uitzendingen kunnen kijkers via Whatsapp en Facebook live vragen stellen aan kankerexperts van het Catharina Ziekenhuis.

Te volgen via websites

De online live-uitzendingen worden gepresenteerd door Lucille Werner. De uitzendingen zijn te volgen via de websites van de dagbladen AD, Brabants Dagblad, BN De Stem, de Gelderlander, ED, PZC, Tubantia en de Stentor. Ook via de Facebookpagina’s van Patiëntenorganisatie Longkanker Nederland, de Stichting Melanoom, Borstkankervereniging Nederland (BVN) en de ProstaatKankerStichting kunnen de programma’s gevolgd worden. Het Catharina Ziekenhuis zendt de programma’s uit via het eigen Facebook- en Youtubekanaal.

Het programma voor ‘App de Expert’ op maandag 4 februari ziet er als volgt uit:

15.30 uur Longkanker                     longarts Ben van den Borne        

16.30 uur Huidkanker                     dermatoloog Sharon Dodemont

18.30 uur Darmkanker                    chirurg Pim Burger                           

19.30 uur Borstkanker                    chirurg Yvonne van Riet                                  

20.30 uur Prostaatkanker             uroloog Eric Vrijhof                         

Tijdens de live-uitzendingen kunnen vragen via Whatsapp worden ingestuurd. In de uitzendingen wordt een speciaal telefoonnummer bekend gemaakt waar direct vragen naartoe gestuurd kunnen worden. Ook vragen die via Facebook binnenkomen worden doorgezet naar de studio. 


Vragen insturen via mail


Geïnteresseerden die nu al een vraag willen insturen voor één van de vijf live-programma’s kunnen een mail sturen. Per tumorsoort heeft het ziekenhuis een mailadres opengesteld voor vragen. Het gaat om: longkanker@catharinaziekenhuis.nl, huidkanker@catharinaziekenhuis.nl, darmkanker@catharinaziekenhuis.nl, borstkanker@catharinaziekenhuis.nl en prostaatkanker@catharinaziekenhuis.nl

Informeren patiënten


‘App de Expert’ is een initiatief van de Persgroep, vier patiëntenorganisaties en het Catharina Ziekenhuis. Door het geven van informatie over kanker en de mogelijkheid om direct vragen te stellen aan experts willen we patiënten en hun naasten zo goed mogelijk informeren over kanker, de behandeling ervan en de gevolgen van de ziekte op korte en lange termijn.

Bron: Catharinaziekenhuis