Harteraad vindt afschaffen Vaat- en Spataderkeurmerk slecht voor patiënt

0
427

Harteraad vindt het een slecht advies van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) om in 2019 te stoppen met het voeren van het Vaat- en Spataderkeurmerk in de ziekenhuizen. De keurmerken informeren vaatpatiënten op transparante wijze over de kwaliteit van de in ziekenhuizen geboden vaat- en spataderzorg.

Keuzewebsite Harteraad

Via een keuzewebsite van Harteraad vinden patiënten in hun omgeving snel ziekenhuizen met de keurmerken. Dagelijks maken patiënten gebruik van deze transparante keurmerken. Daarnaast dragen deze bij aan kwaliteitsverbetering. Voor veel ziekenhuizen zijn de keurmerken aanleiding om de vaatzorg beter te organiseren.

Omdat het patiëntperspectief voor Harteraad op nummer 1 staat, nodigt Harteraad de NVZ en de ziekenhuizen uit om verder te praten over manieren om patiënten inzicht te geven in kwaliteitsinformatie.

Harteraad is dé organisatie voor mensen met hart- en vaataandoeningen en hun naasten. Harteraad verbindt, versterkt en vertegenwoordigt hen.

Bron: Harteraad

Vorig artikelStichting Metakids verdeelt € 360.496 euro voor nieuw onderzoek metabole ziekten
Volgend artikelVerantwoord de griep door
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.