IGJ: Last onder dwangsom voor Anemoon bv

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Anemoon bv een last onder dwangsom opgelegd. Anemoon voldoet nog niet aan de eerder opgelegde aanwijzing.

Anemoon is een kleinschalig woonzorgcentrum voor ouderen in Leiden met ruimte voor maximaal acht cliënten.

De aanwijzing aan Anemoon ontstond uit twee delen. Het eerste deel moest binnen een maand worden geregeld. Dat deel hield onder meer in dat er voldoende deskundig personeel moest komen, passend bij de benodigde zorg voor de cliënten. Ook moest Anemoon een plan van aanpak inleveren voor alle andere verbeterpunten uit de aanwijzing. Dat is Anemoon niet gelukt.

Omdat de aanwijzing niet is nageleefd legt de inspectie nu een last onder dwangsom op. De dwangsom bedraagt 2000 euro per week dat Anemoon niet voldoet, met een maximum van 10.000 euro. Als de instelling binnen twee weken alsnog aan de last voldoet, wordt de dwangsom niet geïnd.

Bron: IGJ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen