Talent voor Afrika gezocht

0
549


Albert Schweitzer Prijs 2019 competitie van start

Je talenten inzetten voor het welzijn van je medemens in Afrika, daar draait het om bij de Albert Schweitzer Prijs. Werk je aan een bijzonder initiatief of project om de gezondheid(szorg) in Afrika te verbeteren? En ben je tussen de 18 en 35 jaar? Dan kun je meedingen met de Albert Schweitzer Prijs en maak je kans op een kickstart van € 5.000. Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) reikt op 13 april 2019 voor de negende keer de Albert Schweitzer Prijs uit.

Tot 1 maart 2019 kun je je initiatief indienen. Meer info, voorwaarden en de procedure vind je op www.nasf.nl.

Wat valt er te winnen?

1 x Hoofdprijs: kickstart van € 5.000

2 x aanmoedigingsprijs van € 500

1 x publieksprijs van € 1.000

Deelnemers krijgen hulp en begeleiding bij het verder ontwikkelen van hun initiatief.

Geef je project een boost en maak jouw droomproject in Afrika waar!

Ondernemerschap, leiderschap en gedrevenheid. Het zijn eigenschappen die kenmerkend zijn voor de deelnemers aan de Albert Schweitzer Prijs én Dr. Albert Schweitzer (1875-1965), de naamgever van de Albert Schweitzer Prijs en het NASF.

Met de Albert Schweitzer Prijs nodigt het NASF Nederlandse jongeren uit om initiatief te nemen voor verbetering van de gezondheid in Sub Sahara Afrika en biedt de stichting ondersteuning en een podium aan de innovatieve ideeën die Nederlandse jongeren hebben op dit gebied.

Editie 2018- terugblik

In 2018 werden Iris van Wanrooij (arts in opleiding) en Milou van Ingen (physician assistant) door de vakjury verkozen tot winnaars van de Hoofdprijs. Winnend initiatief ‘Een Stapje naar de Toekomst’ richt zich op na-zorg voor couveusekindjes en hun ouders in Tanzania, zodat zij meer kans hebben op een gezonde ontwikkeling in hun vroege baby- en kinderjaren. Het project is inmiddels goed onderweg.

Ziekenhuis van Sengerema

Milou: “In het ziekenhuis van Sengerema (Tanzania) worden jaarlijks 1.300 baby’s opgenomen op de couveuse afdeling. Deze kinderen hebben een verhoogd risico op problemen in de ontwikkeling. Veel van deze problemen kunnen vroegtijdig ondervangen- en optimaal ondersteunt worden, wat leidt tot beter functioneren, voorkomen van complicaties en betere acceptatie in de samenleving. Helaas is er nu geen nazorg en dus geen vroegtijdige screening en opvolging. Daarom is het noodzakelijk een ontwikkelings polikliniek te starten. Met dit project realiseren wij deze polikliniek”.

Over Albert Schweitzer

Dokter Schweitzer was arts, filosoof, theoloog en organist, maar is vooral bekend omdat hij in 1913 het Lambaréné ziekenhuis bouwde in Gabon en in 1952 de Nobelprijs voor de Vrede ontving.

Omdat zijn levensinstelling tijdloos is en een inspiratie voor veel mensen, zet het Nederlands Albert Schweitzer Fonds het werk van Albert Schweitzer voort.            Voor miljoenen mensen was en is hij hèt voorbeeld van humaniteit en persoonlijk leiderschap. Zijn grootste nalatenschap is misschien wel hoe hij anderen tot grootse daden heeft geïnspireerd.

Over het NASF

Gezondheid is het belangrijkste dat je hebt. Ook wanneer je geboren bent in Afrika. Daarom steunt het NASF kleine projecten van lokale initiatiefnemers die concreet de gezondheid van de bevolking verbeteren, daar waar dat hard nodig is.

De Albert Schweitzer Prijs is een initiatief van het Nederlands Albert Schweitzer Fonds

(NASF) en wordt ondersteund door Foundation Max van der Stoel (FMS).

Bron: AZS

Vorig artikelDirecte data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg
Volgend artikelHulp na een aanranding of verkrachting?
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.