Vereniging Afbouwmedicatie blij met aandacht minister

0
435

De oproep van minister Bruno Bruins (Medische zorg) om zware pijnstillers als oxycodon en fentanyl terug te dringen is uitstekend gevallen bij de Vereniging Afbouwmedicatie. Vooral de roep om professionele begeleiding bij afbouw van deze opioïden is een belangrijke stap in de goede richting, aldus Tess Janssen, voorzitter van de vereniging.

Ontwenningsverschijnselen

De Vereniging Afbouwmedicatie wil professionele medicatie-afbouw onder de aandacht hebben bij zorgverleners als huisartsen, specialisten en zorginstellingen. Op het ogenblik voert de vereniging strijd om de afbouw voor met name antidepressiva vergoed te krijgen door de zorgverzekeraar. Volgens Tess Janssen staan de opiumachtige pijnstillers oxycodon en fentanyl hoog op de hitlist voor volgende stappen. De middelen zijn zeer verslavend en het is een lange en ingewikkelde weg ervan af te komen, aldus Janssen.

Steun in de rug

Met het bericht van minister Bruins krijgt de Vereniging Afbouwmedicatie nu een stevige steun in de rug. Volgens Tess Janssen is het een belangrijke stap voor de erkenning van het probleem. Daarnaast maakt de minister duidelijk dat er een professionele oplossing moet komen voor de patiënt die denkt klaar te zijn met de behandeling en vervolgens van de medicatie af wil.

In een brief aan de minister biedt Vereniging Afbouwmedicatie haar kennis en ervaring aan voor de gesprekken die de minister wil voeren met de zorgsector.

De Vereniging

Met de Vereniging Afbouwmedicatie stellen patiënten en ex-patiënten zich ten doel informatie over medicijnafbouw bekend te maken onder patiënten en zorgverleners. Op korte termijn streeft de vereniging een volledige vergoeding in het basispakket na.

Bron: Vereniging Afbouwmedicatie

Vorig artikelTakeda rapporteert cijfers derde kwartaal 2018
Volgend artikelInvesteren in levenskwaliteit met een traplift
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.