Deal of No Deal, Douane roept ondernemers in de medische hulpmiddelenbranche op zich voor te bereiden op Brexit

Array

Vrijdag ontvingen ruim 72.000 ondernemers die zakendoen met het Verenigd Koninkrijk een brief van de Nederlandse Douane, waaronder ook ondernemers in de medische hulpmiddelenbranche. Want als het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie op 29 maart verlaat, verandert de manier waarop zij handelen met het VK. Als er geen deal komt, kan het zijn dat je vanaf 30 maart voor een dichte slagboom staat en aangifte moet doen van de goederen die je in- en/of exporteert.

Brexit Impact Scan


In de brief roept de Douane ondernemers op de Brexit Impact Scan te doen. Deze scan op maat is het startpunt van de voorbereidingen en geeft ondernemers direct inzicht in welke douanevoorbereidingen en certificaten zij nodig hebben. Want deal of no deal, er zijn drie zaken die elk bedrijf dat handelt met het VK moet regelen:

  1. zorgen dat zij een EORI-nummer hebben. Dit is een identificatienummer dat nodig is om zaken met de Douane te kunnen doen;
  2. zorgen dat zij aangifte kunt doen in de systemen van de Douane. Hiervoor kunnen zij zich melden bij een douane-expediteur of zorgen dat zij over de benodigde software beschikken;
  3. een ‘Registratie elektronisch berichtenverkeer’ aanvragen als zij zelf geen aangifte gaan doen.

Brexit Toolkit

De Brexit toolkit van de Douane geeft meer informatie over deze stappen. Ondernemers die aanvullende douane-vragen hebben over hun voorbereidingen op Brexit, kunnen terecht op douane.nl/brexit.

Bron: Douane

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen