Frans Feldberg geeft ‘TEDx Talk’ over de invloed van Artificial Intelligence A.I.

Welke rol heeft Artificial Intelligence (A.I.) in het reduceren van de gevolgen van kanker? En welk aandeel heeft kunstmatige intelligentie op het terugbrengen van broeikasgassen? Op deze vragen geeft hoogleraar Data-Driven Business Innovation Frans Feldberg een antwoord in zijn recent verschenen Tedx Talk.

De TedxTalk is eind januari opgenomen in Alkmaar en droeg het thema: ‘Design our Future’. Een topic dat goed past in het onderzoek van Feldberg dat zich richt op het ontwerpen van een meer duurzame toekomst door middel van datagedreven innovatie. In zijn presentatie gaat Feldberg dieper in op de economie achter kunstmatige intelligentie. “De ‘economics of A.I.’ is doordrongen in ons dagelijks leven. Zo kun je bijvoorbeeld door het slim combineren van data uit wasmachines, zonnepanelen en weersverwachtingen een groot probleem in de energietransitie oplossen, namelijk; de opslag van energie. Studenten hebben berekend dat deze oplossing een significante rol kan spelen in het klimaatakkoord dat in Parijs is gesloten om de CO2 uitstoot terug te brengen met vijf procent,” aldus Feldberg.

Artificial Intelligence

Feldberg stelt in zijn Tedx Talk ook dat kunstmatige intelligentie zeker niet de ‘heilige graal’ is. “A.I. brengt nieuwe uitdagingen op het gebied van  privacy, ethiek en cyber security met zich mee.” Met zijn TEDx talk wil hij dan ook vooral een oproep doen om actief deel te nemen aan de discussie hoe we op een verantwoorde manier gebruik kunnen maken van kunstmatige intelligentie.

Kijk de Tedx Talk van Frans Feldberg terug op YouTube.

Bron: VU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen