Boris Konrad: Het geheim van je brein

Array

Brainwash Talks 2019

Bestaat er zoiets als de waarheid? Kun je je voorbereiden op verdriet? Wat doe je, als alle vanzelfsprekendheden in je leven wegvallen?
In de serie Brainwash Talks van Human spreken filosofen, wetenschappers en schrijvers uit binnen- en buitenland over voor hen essentiële waarden, die onder spanning staan.

Brainwash Talks op zondagmiddagen rond 13.30 uur op NPO 2
24 februari om 13.40 uurBoris Konrad: Het geheim van je brein

In vijftien minuten wist hij 215 namen en gezichten te onthouden en in vier minuten vijftig bestellingen in een restaurant. Maar Boris Konrad is geen uitzondering: elk brein is tot zoveel meer in staat dan je denkt. De neurowetenschapper legt uit hoe.
In de volgende afleveringen, opgenomen tijdens het Brainwash Festival oktober 2018:

3 maart Carl Cederström: onze obsessie met geluk Geluk.
In onze samenleving is het de heilige graal. Maar gek genoeg maakt onze obsessie met geluk ons alleen maar ongelukkiger, ziet onderzoeker Carl Cederström. Hij gaat op zoek naar een nieuw ideaal.

10 maart Dalilla Hermans: hoop ondanks haat 
  Hoe hard het er in het racismedebat aan toegaat, dat weet schrijfster Dalilla Hermans als geen ander. Ondanks het geschreeuw, ondanks de haat, blijft ze hoop houden.

17 maart Karim Benammar: leven in overvloed 
  Alles wat we nodig hebben, is in overvloed beschikbaar. En toch leven we in een samenleving die draait om nemen, niet om geven. Filosoof Karim Benammar helpt dat wereldbeeld te kantelen.

24 maart Avinash Changa: virtual reality   
Angsten overwinnen en mensen dichter bij elkaar brengen. Ondernemer Avinash Changa voorziet dat dat de revolutie is die virtual reality zal gaan brengen.
Brainwash Talks is een samenwerking van Human en The School of Life.
De foto is gemaakt door Anna van Kooij.

Bron: Pers Human

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen