Symposium hartkatheterisatie met live dotterbehandelingen

Array

Op vrijdag 5 april vindt voor de vijftiende keer het CAG symposium over hartkatheterisatie plaats. Cardiologisch en radiologisch laboranten, verpleegkundigen, cardiologen en radiologen (in opleiding) en andere zorgprofessionals die geïnteresseerd zijn in hartkatheterisatie zijn van harte uitgenodigd voor dit symposium. Locatie: Theater de Maaspoort in Venlo.

Coronair angiogram

Alle aspecten van het coronair angiogram worden tijdens het symposium belicht. Ook de betekenis van aanvullende diagnostiek in het cathlab en veiligheid rondom het CAG hebben een vaste plaats in het programma. Verder zijn er drie live cases, waarbij er live wordt meegekeken bij een dotterbehandeling (PCI) in de hartkatheterisatiekamer in Venlo. Publiek uit de zaal kan dan ook live vragen stellen aan de specialist die bezig is met de procedure.

Centrale rol

Het coronair angiogram speelt een centrale rol bij de diagnostiek van een groot deel van de cardiologische patiënten. Gecombineerd met het feit dat in 2004 de vakgroep Cardiologie van VieCuri de B-opleiding Cardiologie kreeg, wordt sindsdien jaarlijks i.s.m. Cordis deze opleidingsdag georganiseerd.

Bron: VieCuri

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen