Farmaceutische patiëntenzorg in de digitale revolutie

0
652

Big data, artificiële intelligentie, machine learning, pharmbots, gezondheidsapps, eHealth. Dagelijks lees je nieuws over digitale zorg. Maar wat houden deze begrippen eigenlijk in?

De apotheek in je hand: patiënten hebben steeds meer mogelijkheden om (farmaceutische) zorg via hun mobiele telefoon te regelen. Digitale zorg is zo langzamerhand overal. Technologieën zoals kunstmatige intelligentie, wearables, apps en digitale therapeutics leveren zorgdata, die samengevoegd een veel exacter beeld van de patiënt en welzijn geven, dan we ooit hebben gezien. Het vertalen van dit beeld naar slimme zorgproducten leidt bijvoorbeeld tot virtuele persoonlijke assistenten, die de patiënt op een interactieve manier bijstaan via de mobiele telefoon.

Patiëntendata

Ook apothekers hebben steeds meer mogelijkheden om de continuestroom van patiëntendata in te zetten. Effectieve inzet van digitale zorgtoepassingen kan de farmaceutische zorg versterken en brengt de zorg in de huiskamer van de patiënt.

De masterclass FPZ in digitale revolutie bestaat uit 2 e-learningcursussen en 1 praktijkdag en zijn onder andere samen met Claudia Rijcken ontwikkeld, die in maart haar boek ‘Pharmaceutical care in digital revolution’ uitbrengt.  

Bereid je als apotheker voor op deze toekomst die duidelijk aan het veranderen is.  Kansen genoeg, om met digitale zorgoplossingen je kracht, als persoonlijke apotheker, versterken.

Masterclass FPZ in de digitale revolutie

Dat zijn de hoofdthema’s van de Masterclass FPZ in de digitale revolutie. Theorie, praktijk, simulatie, scenario-denken en heel veel voorbeelden: dat is de bagage die je in deze Masterclass mee krijgt.

De Masterclass bestaat uit:

  • 2 inleidende e-learningcursussen van ca 1,5 uur:
    • FPZ in de digitale revolutie – Waarom?
    • FPZ in de digitale revolutie – Hoe?
  • De praktijkdag ‘FPZ in de digitale revolutie – Wat?’, in een groep van ca 16 apothekers 
  • Het boek Pharmaceutical care in digital revolution

Aankomende dinsdag brengt IVM de masterclass op het KNMP congres onder de aandacht. Daar kan je je aanmelden voor deze masterclass. Ben je niet op het congres of wil je je nu al aanmelden, dat kan! Hier kan je online aanmelden voor de masterclass FPZ in digitale revolutie.

Bron: IVM

Vorig artikel‘Audiotour’ langs Nederlandse zorg- en welzijnsorganisaties
Volgend artikelLeon van Halder, voorzitter Radboudumc, legt functie neer
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.