Mobiel Zorglab ROC Midden Nederland te gast bij Diakonessenhuis

Van maandag 11 tot 22 maart 2019 staat het eerste mobiele Future Care Lab van ROC Midden Nederland voor de ingang van het Diakonessenhuis in Utrecht. In het lab stappen zorgprofessionals in de zorg van de toekomst. Op de open dag van het Diakonessenhuis op zaterdag 16 maart kunnen ook geïnteresseerde bezoekers in het mobiele lab kennismaken met de laatste ontwikkelingen in de zorgtechnologie.

Veranderende rol

In dit eerste – in een zeecontainer van 12 meter gebouwde – Mobiele Zorglab, staat de veranderende rol van de zorgprofessional centraal. Deelnemers maken kennis met een als hologram verschijnende patiënt. Ze horen wat er medisch aan de hand is, maar krijgen ook informatie over de leefomgeving en –omstandigheden.

Er zijn zes casussen, die uitgaan van mensen met verschillende leeftijden, aandoeningen en omstandigheden. Deelnemers krijgen te maken met algemene gezondheidszorg, geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, ouderenzorg, thuiszorg en mantelzorg. In groepen van vier tot acht personen, wordt in een intensieve experience van een uur samengewerkt om deze persoon zo goed mogelijk te helpen.

Future Care Labs


Voor verdere verdieping kunnen deelnemers terecht in drie vaste Future Care Labs bij het

Gezondheidszorg College op de Vondellaan 174 in Utrecht. Deze labs zijn ingericht met state-of-the-art faciliteiten. Ze worden vooral ingezet om studenten beter en meer toekomstgericht op te leiden voor de arbeidsmarkt.

Bron: Diaconessenhuis