Koningin Máxima bezoekt Stichting MeeleefGezin

0
491

Hare Majesteit Koningin Máxima is op dinsdagochtend 16 april aanwezig bij congres ‘Werk maken van MeeleefGezinnen’ in Doorn. Het congres is een initiatief van Stichting Meeleefgezin en Vakblad Vroeg.

Stichting MeeleefGezin biedt ouders met psychiatrische problemen de steun van een meeleefgezin voor hun kinderen van nul tot en met vier jaar. Meeleefouders zijn vrijwilligers die met hun gezin een stabiele en veilige omgeving bieden waar deze kinderen op geregelde tijden welkom zijn. Zo bieden zij kwetsbare ouders de kans om even tot rust te komen. Het meeleefgezin voorziet in een sociaal netwerk dat bij ouders vaak ontbreekt. Het streven is dat een duurzame relatie ontstaat waar het kind altijd op terug kan vallen wanneer het thuis even niet goed gaat.

Tijdens het congres neemt Koningin Máxima een boekje “Steunpilaren, MeeleefGezin werkt!” in ontvangst met persoonlijke verhalen van ouders die de zorg voor hun kind delen met een meeleefgezin. Aansluitend spreekt Koningin Máxima met ouders en meeleefouders over hun ervaringen.

Stichting MeeleefGezin

Stichting MeeleefGezin won in 2014 een Appeltje van Oranje van het Oranje Fonds. Met de prijs bekroont het Oranje Fonds sociale initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden. Koningin Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Vorig artikelHet Oogziekenhuis Rotterdam start project om blindheid te voorkomen met AI
Volgend artikeliPH en ROC Midden Nederland sluiten partnerschap?
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.