Spelers FC Utrecht provincie in om mantelzorgers werk uit handen te nemen

Selectiespelers van FC Utrecht trekken 18 maart met stafleden en medewerkers van de club de provincie in om een hartverwarmend verrassingsbezoek te brengen aan supporters die zich inzetten als mantelzorger. De selectiespelers van de Utrechtse eredivisionist nemen voor één dag de taken van de supporters over. Met het provinciebezoek trappen FC Utrecht en hoofsponsor Zorg van de Zaak een gezamenlijk project af om aandacht te vestigen op de problematiek rond mantelzorg.

Aftrap

Het provinciebezoek wordt op 18 maart om 14:30 uur afgetrapt op Sportcomplex Zoudenbalch door de directie, samen met teammanager Marcel Mul. Mul zet zich al jarenlang in als mantelzorger voor zijn zieke moeder, een taak die hij ondanks zijn onbestendige werktijden combineert met zijn werk bij FC Utrecht. De selectie van trainer Dick Advocaat waaiert vervolgens uit over diverse kerngemeenten, zoals Houten, Vianen, De Bilt, Maarssen en Utrecht. Hierbij zetten ze mantelzorgers in het zonnetje.

Vanuit het hart

FC Utrecht staat middenin de maatschappij. Vanuit de overtuiging dat iets terugdoen voor de samenleving belangrijk is, organiseert de club periodiek een provinciebezoek. Hierbij doen selectiespelers, staf en medewerkers van FC Utrecht iets terug voor doelgroepen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Vanuit het hart. Om nog meer verbinding te creëren is het sociaalmaatschappelijke platform opgericht dat zich nu toespitst op mantelzorg via de website www.oprechtutrecht.nl/mantelzorg .

Het platform is opgericht voor en door Utrechters om hulp te bieden aan stads- en provinciegenoten die het nodig hebben. Tijdens de actieperiode kunnen mantelzorgers zich aanmelden om geholpen te worden, verhalen van andere mantelzorgers lezen en kunnen er terecht voor praktische tips. Ook kunnen mensen mantelzorgers opgeven om ze in het zonnetje te laten zetten.

Zorg van de Zaak

In Nederland zijn veel mantelzorgers. Eén op de acht werkenden geeft hulp aan een hulpbehoevende naaste. Uit onderzoek van Werk & Mantelzorg blijkt dat 45% van de werkende mantelzorgers een hoge drempel ervaart om het mantelzorg op het werk bespreekbaar te maken. FC Utrecht en Zorg van de Zaak voeren samen campagne om de problematiek rondom mantelzorg meer bekendheid te geven.

“De balans vinden tussen werk, mantelzorg en ontspanning is moeilijk. Er is al snel sprake van overbelasting, stress en een tekort aan tijd,” aldus Dorothee van Vredenburch , CEO van Zorg van de Zaak Netwerk. “Toch is het belangrijk om op tijd het gesprek aan te gaan. En zelf de stap te nemen om tot oplossingen te komen op het werk. Met deze campagne willen we mantelzorgers bewust maken dat er vaak meer mogelijk is dan je denkt. Wij reiken oplossingen en tips aan om balans in werk, zorg en ontspanning te behouden en te voorkomen.”

Bron: Zorg van de Zaak