Frank de Grave nieuwe voorzitter raad van toezicht Hartstichting

Array

Per 1 april 2019 wordt Frank de Grave de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van de Hartstichting. De Grave zal in die rol toezicht houden op de werkzaamheden, financiën en organisatie van de Hartstichting. Hij volgt Eduard Klasen op, die na twee termijnen in de raad van toezicht, afscheid neemt als voorzitter.

Frank de Grave is lid van de Raad van State. Eerder was hij lid van de Eerste en Tweede Kamer, staatssecretaris van Sociale Zaken, en minister van Defensie. Tevens deed hij brede maatschappelijke ervaring op, in het bijzonder in de zorg, als voorzitter van het College Tarieven Gezondheidszorg, voorzitter van de raad van bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit en voorzitter van de Federatie van Medisch Specialisten.

Veel maatschappelijke ervaring

“Ik ben ontzettend blij dat onze raad van toezicht een voorzitter krijgt met zo veel maatschappelijke ervaring,” zegt Floris Italianer, directeur van de Hartstichting. “Ik kijk ernaar uit om samen te werken met Frank de Grave, die met zijn ruime ervaring in de zorg een enorme versterking voor de raad van toezicht is.”

De Grave zelf ziet uit naar zijn nieuwe functie: “De zorg zit stevig in mijn DNA. Samen werken aan oplossingen om ziekte en sterfte terug te dringen is ontzettend boeiend en geeft veel energie. Ik kijk ernaar uit om met de Hartstichting de strijd tegen hart- en vaatziekten aan te gaan – en te winnen!”

Huidig voorzitter Eduard Klasen neemt afscheid van de Hartstichting. In de jaren dat hij de raad van toezicht van de Hartstichting aanstuurde werd de organisatie verder geprofessionaliseerd en werden de banden tussen de Hartstichting en de wetenschap steviger aangehaald. Dat heeft onder meer geleid tot een samenwerkingsverband als de Dutch Cardiovascular Alliance, het grootste samenwerkingsverband voor cardiovasculair onderzoek in Nederland.

Tevredenheid

Italianer kijkt met tevredenheid terug op de samenwerking met Klasen: “Hij heeft een geweldige bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Hartstichting. We zullen zijn vaste bestuurdershand en zijn humor gaan missen.”

De raad van toezicht van de Hartstichting bestaat momenteel uit 7 leden. Stuk voor stuk hebben ze een eigen expertise en ruime ervaring in de zorg en maatschappij. De raad van toezicht heeft als functie toe te zien op het algemene en financiële beleid van de Hartstichting, de beoordeling van het functioneren van de directie en het functioneren als klankbord voor de directie, de Ondernemingsraad en de Wetenschappelijke Adviesraad van de Hartstichting. Leden van de raad van toezicht krijgen geen bezoldiging voor hun werkzaamheden.

Over de Hartstichting


Het hart is de motor van het leven. De Hartstichting werkt aan concrete oplossingen om ieders hart zo sterk mogelijk te houden, zodat iedereen het maximale uit het leven kan halen. Stap voor stap en op verschillende fronten tegelijk werken wij aan een hartgezonde samenleving. Dat doen wij samen met medewerkers, patiënten, vrijwilligers, donateurs, zorgprofessionals, wetenschappers en business partners. Onze ambitie is om hart- en vaatziekten zo vroeg mogelijk te kunnen herkennen, opsporen én zo goed mogelijk te behandelen. Daartoe financieren wij wetenschappelijk onderzoek, geven wij voorlichting en werken wij aan vernieuwing in de zorg en hulpverlening. Voor meer informatie: www.hartstichting.nl

Fotocredits: fotograaf-lambert-de-jong-voor-raad-van-state

Bron: Hartstichting

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen