28 maart nieuwe datum aftrap mantelzorgcampagne

Senior Man Being Served Meal By Carer

Aftrap campagne FC Utrecht en Zorg van de Zaak rondom problematiek mantelzorgers met inzet selectiespelers
Vanwege het schietincident op 18 maart jl. in Utrecht is het provinciebezoek van FC Utrecht spelers, dat op 18 maart zou plaatsvinden, verplaatst naar donderdag 28 maart.

FC Utrecht selectie helpen mantelzorgers een handje

Op 28 maart trappen FC Utrecht en hoofdsponsor Zorg van de Zaak een gezamenlijke campagne af om aandacht te vestigen op de problematiek rond mantelzorg. Selectiespelers van FC Utrecht trekken die dag met stafleden en medewerkers van de club de provincie in om mantelzorgers te bezoeken en ze voor één dag te ontlasten.

Officiële aftrap

Het provinciebezoek wordt op 28 maart om 14:40 uur officieel afgetrapt op Sportcomplex Zoudenbalch door de directie, samen met teammanager Marcel Mul.

Mul zet zich al jarenlang in als mantelzorger voor zijn zieke moeder, een taak die hij ondanks zijn onbestendige werktijden combineert met zijn werk bij FC Utrecht. De selectie van trainer Dick Advocaat waaiert vervolgens uit over diverse kerngemeenten.

De selectiespelers van de Utrechtse eredivisionist nemen na de officiële aftrap, om 15:45 uur, een taak van de mantelzorger over bij een patiënt thuis.

De locaties van de mantelzorgbezoeken zijn in o.a. Driebergen, Utrecht, Nieuwegein en Vianen.

Bron: Zorg van de Zaak/FC Utrecht