ONVZ verlengt strategische samenwerking met Solvinity

0
741

Solvinity host en beheert IT-infrastructuur en netwerk, ONVZ heeft de regie over de IT

Zorgverzekeraar ONVZ en managed hosting provider Solvinity hebben onlangs hun samenwerkingsovereenkomst met drie jaar verlengd. In februari 2016 besteedde ONVZ de volledige IT-omgeving uit aan Solvinity, waarbij ook zes datacentermedewerkers van de zorgverzekeraar de overstap maakten. De reikwijdte van de samenwerking blijft min of meer ongewijzigd. Solvinity is verantwoordelijk voor de IT-infrastructuur en het netwerk, ONVZ heeft de regie over de IT.

Voor ONVZ is de verlenging van het contract met Solvinity vanzelfsprekend. “Wij zijn zeer tevreden over het partnerschap”, zegt Jan-Dirk Rundervoort, leveranciersmanager bij ONVZ. “Voor ons zijn de stabiliteit van de IT, de privacy en veiligheid van data topprioriteit. Solvinity scoort op die punten uitstekend en denkt goed met ons mee. Dit wordt bevestigd door de benchmarkonderzoeken, die we regelmatig doen om te kijken waar we staan op IT-gebied en die duidelijk maken dat we met Solvinity de zaken goed op orde hebben. Dat is een mooie objectieve maatstaf voor de samenwerking.”

Rundervoort vervolgt: “Op managementniveau en wat betreft service en dienstverlening verliep de samenwerking vanaf de start uitstekend. Op operationeel niveau moesten we aanvankelijk aan elkaar wennen en zijn we naar elkaar toe gegroeid. Onze organisaties lijken op elkaar: beide hebben een flexibele, open en dynamische cultuur. Dan kun je snel schakelen met elkaar en veranderingen snel realiseren. Solvinity staat continu in de ‘hulpmodus’. Als iets moet gebeuren, dan gebeurt het direct.”Op termijn applicaties naar de cloud

Hans van den Broek, CEO van Solvinity, sluit zich hierbij aan. “We hebben in goede samenwerking de IT-omgeving van ONVZ op hoog niveau gebracht. Niet alleen in technische zin, maar ook waar het informatiebeveiliging betreft. Zo hebben we elkaar gestimuleerd in de verdere ontwikkeling. ONVZ heeft ons samenwerkingstraject ingebracht als case bij de benchmarkstudie Outsourcing Performance van Giarte. Dat zegt ook veel over de resultaten en de ervaring van het partnerschap.”

ONVZ onderzoekt momenteel de mogelijkheden van de public cloud. Jan-Dirk Rundervoort: “We maken al gebruik van de private cloud van Solvinity maar verwachten in de komende jaren een aantal applicaties en platformen naar de public cloud te brengen. Het is logisch dat we Solvinity betrekken in dat traject. We zijn niet voor niets een partnerschap met elkaar aangegaan.”

Bron: ONVZ,Afbeelding van Pete Linforth via Pixabay

Vorig artikelMijlpaal Maasstad Ziekenhuis: complexe hartoperaties met moderne hartpomp
Volgend artikelDigitale deurbel maakt straten veiliger
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.