Corpus: Operatiekamer van de toekomst voor kids!

Op 2 mei (van 11:00-18:00 uur) kunnen kinderen in CORPUS ‘reis door de mens’ ontdekken hoe het is om zelf chirurg te zijn. Zij maken kennis met nieuwe technieken die in ziekenhuizen gebruikt worden om mensen te behandelen. Het is belangrijk om goed voor je lichaam en gezondheid te zorgen. Als je gezondheid het toch af laat weten, en je belandt in het ziekenhuis, kan techniek een belangrijke rol spelen om voor het menselijk lichaam te zorgen. CORPUS en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) werken samen om een uniek kijkje in de ‘Operatiekamer van de toekomst’ te geven. Het belang van de ‘Operatiekamer van de toekomst’ wordt onderstreept door EANM (European Association of Nuclear Medicine).

Na de ‘reis door de mens’ kunnen kids in échte operatiekleding starten met vier bijzondere operaties, begeleidt door o.a. specialisten van het LUMC. In de operatie ‘Robotdokter’ bedienen kids-chirurgen de spinachtige robotarmen van het Da Vinci Xi systeem van Intuitive. In de ‘Game Chirurg’ operatie kijkt de mini-medicus in 3D in het lichaamsdeel van een patiënt waar een zieke plek verwijderd moet worden. Met blacklight gaat de chirurg-van-de-toekomst op zoek naar fluorescente zieke plekken in de operatie ‘Fluor & Blacklight’ en in de operatie ‘Dokter Bibber Navigeert’ wordt gebruik gemaakt van Virtual en Augmented techniek.

De artsen en technici vinden het leuk om de vragen van Kids-Chirurgen te beantwoorden! De (groot)ouders en begeleiders kunnen meekijken op (3D)beeldschermen en uiteraard kunnen er foto’s gemaakt worden van de kinderen in actie. Na vier geslaagde operaties ontvangen de deelnemers het CORPUS/LUMC Kids Chirurg Diploma! Voor uitgebreide informatie: www.corpusexperience.nl/operatiekamervandetoekomst

Altijd al willen weten wat er in een operatiekamer gebeurt? Mis deze unieke kans niet en boek nu op 2 mei de ‘reis door de mens’. De minimumleeftijd voor CORPUS is 6 jaar. Reserveer op tijd want CORPUS werkt met tijdsloten! www.corpusexperience.nl

Over het samenwerkingsverband van CORPUS met IMI-Laboratorium/LUMC

De beeldvormingsconcepten en chirurgische technieken waarmee de kinderen tijdens de ‘Operatiekamer van de toekomst’ kennis maken zijn onderdeel van een Vici-onderzoek dat is gefinancierd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en wordt uitgevoerd door het IMI-Lab. Binnen dit onderzoek worden nieuwe moleculaire beeld-vormingstechnieken ontwikkeld (in de context van de EANM) die ingezet kunnen worden voor beeldgeleide chirurgie, o.a. voor urologische ingrepen met de operatie robot.

De ‘Operatiekamer van de toekomst’ wordt mede mogelijk gemaakt door Intuitive, Barco, SurgicEye, Orsi Academy en Terpen Tijn 4 art.

Over CORPUS

De educatieve attractie ‘reis door de mens’ bestaat dit jaar 11 jaar en biedt bezoekers een unieke beleving door ze te laten ervaren hoe het menselijk lichaam precies werkt en hoe belangrijk Veel bewegen, Verantwoord eten en Gezond leven zijn. CORPUS is daarnaast ook de thuisbasis van het CORPUS Congress Centre, waar tal van conferenties en evenementen worden georganiseerd op het gebied van bijvoorbeeld gezondheidszorg, sport en voeding.

Bron: Corpus

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen