Behandelbaarheid en begeleiding van mensen met dementie

0
492


LDe ledenvereniging van de Vrije Universiteit en Woonzorg Flevoland organiseren op 2 mei a.s. een avondsymposium in Theater Posa, te Lelystad. over de behandelbaarheid van mensen met dementie. Ook de nieuwe inzichten met betrekking tot de begeleiding van mensen met dementie worden besproken. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

Op dit moment zijn er in Nederland ruim 260.000 mensen met dementie. Dit aantal zal nog sterk toenemen. Dementie is een verzamelnaam van ruim vijftig ziektes. De meest voorkomende is de ziekte van Alzheimer. Het gaat steeds om een combinatie van symptomen, waarbij de hersenen de informatie niet meer goed kunnen verwerken. Het is een ingrijpende hersenaandoening, waarbij je langzaam jezelf en elkaar verliest.

Sprekers


Wendela Erbrink is ketenregisseur van het netwerk dementie in Noord- en Oost-Flevoland. Zij gaat in op ontwikkelingen en effecten van begeleiding bij dementie.

Philip Scheltens is hoogleraar neurologie en directeur van het VUmc Alzheimercentrum. Zijn doel is dementie behandelbaar te maken door wetenschap en zorg voor dementie op het hoogst mogelijke niveau uit te voeren. In zijn lezing gaat hij o.a. in op vroegdiagnose van dementie, op het vinden van nieuwe therapieën en op dementie op jonge leeftijd.

Toegang & aanmelden


Toegang, incl. consumpties: 5 euro (vooraf te voldoen).
Aanmelden voor 25 april a.s.: andries.greiner@gmail.com

Bron: VUvereniging

Vorig artikelDeze 15 medische middeltjes mogen niet in je koffer ontbreken
Volgend artikelDe juiste hartzorg op de juiste plek
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.