Sebas wint Project Rembrandt

De winnaar van Project Rembrandt is bekend. De jury wees in een zinderende finale de 21 jarige student Kunstgeschiedenis Sebas Groot aan als beste amateur kunstschilder van Nederland. Met zijn finalewerk wilde Sebas aandacht vragen voor depressie en burn-out onder studenten.

Verbluft


Sebas uit Egmond aan den Hoef nam het in de finale op tegen Suzana (44) uit Putte, Nard (45) uit Apeldoorn en Ruben (34) uit Leerdam. Als finaleopdracht mochten de finalisten twee maanden thuis aan een eigen meesterwerk werken. Juryleden Pieter Roelofs en Lita Cabellut beoordeelden het werk van Sebas als beste. Niet alleen waren ze erg onder de indruk van zijn meesterwerk ‘Een vallend boek’, ook waren ze verbluft door de groei die Sebas gedurende het programma doormaakte.

Burn-out en depressie

In het meesterwerk van Sebas stond het thema burn-out en depressie onder jongeren centraal. Ter voorbereiding voerde hij gesprekken met studenten over deze moeilijke onderwerpen. “Dit werk was een soort persoonlijke missie. Het moest een bemoedigend schilderij worden en dat is volgens mij gelukt. Het is me heel dierbaar.
Jurylid Lita noemde het werk “prikkelend en ontroerend”. Het winnende werk wordt vanaf morgen (maandag 8 april) geëxposeerd in het Atrium van het Rijksmuseum, vrij toegankelijk voor publiek.

Op projectrembrandt.nl lees je een uitgebreid interview met winnaar Sebas Ook staan hier de verhalen en werken van de andere deelnemers.
Project Rembrandt wordt voor de NTR geproduceerd door Helder TV. Het programma werd mede mogelijk gemaakt door ING.

Foto: Het winnende meesterwerk van Sebas ‘Een vallend boek’

Bron: NTR Communicatie