Haagse cabaretier Sjaak Bral wordt ambassadeur van de Onbeperkt070-prijs. © Martijn Beekman

Sjaak Bral wordt ambassadeur Onbeperkt070-prijs

Array

Haagse cabaretier zet zich in om de stad ‘Onbeperkt Gastvrij’ te maken

Cabaretier Sjaak Bral is dit jaar de ambassadeur van de Onbeperkt070-prijs. Bral is een landelijk bekende Hagenaar die zich graag inzet voor mensen in een kwetsbare positie. Dit jaar zet hij zich in voor de Onbeperkt070-prijs, die op 14 juni 2019 voor de derde keer wordt uitgereikt aan het beste initiatief of idee dat Den Haag toegankelijker maakt voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking en/of een chronische ziekte. Initiatiefnemer Stichting Voorall roept Hagenaars op massaal goede ideeën te delen of mooie initiatieven aan te dragen (vóór 20 mei 2019) via [email protected]. Het winnende idee of initiatief ontvangt €7.500; de tweede plaats krijgt de aanmoedigingsprijs ter waarde van €2.500. Meer informatie over de procedure en inschrijving is te vinden op www.onbeperkt070.nl. 


Steentje bijdragen aan een toegankelijker Den Haag

Bral: “Als ambassadeur van de Onbeperkt070-prijs wil ik een steentje bijdragen aan het toegankelijker maken van Den Haag. Hoe is het mogelijk dat mensen met een rolstoel die naar de kroeg gaan daar vaak niet eens naar de wc kunnen? Sterker: er zijn kroegen in de stad waar ze niet eens naar binnen kunnen omdat de entree te smal is of de drempel te hoog. Ook van sommige toeristische trekpleisters kan soms geen gebruik gemaakt worden. In je rolstoel kun je bijvoorbeeld niet in het reuzenrad op de pier in Scheveningen. Daar moeten we iets aan doen. Daarom wil ik iedereen vragen goede ideeën en bijzondere initiatieven die Den Haag toegankelijker maken, aan te dragen voor de prijs. Hoe groot of klein ook! Op die manier kunnen we een gastvrije stad worden voor iedereen.”
Sjaak Bral, die nu door het land toert met zijn show Seks met Sjaak en dagelijks te horen is in zijn radioprogramma Broodje Bral op RTV West, zal aanwezig zijn bij het slotevenement van de Onbeperkt070-prijs op 14 juni in Hilton The Hague.


Oproep aan alle Hagenaars: help mee de stad gastvrijer te maken

Stichting Voorall roept alle Hagenaren op om mooie initiatieven en ideeën op het gebied van een toegankelijker en gastvrijer Den Haag aan te dragen, klein én groot. Deze kunnen tot en met maandag 20 mei worden ingediend via [email protected]. Een vakjury, bestaande uit zowel afgevaardigden van verschillende organisaties als cliëntvertegenwoordigers en ervaringsdeskundigen, beoordeelt de genomineerden en kiest vervolgens de beste inzendingen uit. Op 14 juni wordt in Hilton The Hague bekendgemaakt welk initiatief de Onbeperkt070-prijs wint.


Over Voorall

Voorall is een stichting die de belangen van Hagenaars met een beperking behartigt. Voorall werkt voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking en/of een chronische ziekte in Den Haag; voor de organisaties die zich sterk maken voor hun belangen, maar ook voor degenen die zich daarbij niet hebben aangesloten. Ga voor meer informatie naar www.voorall.nl.

Bron: Smith Communicatie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen