Bouwen aan ziekenhuiszorg van de toekomst

Centrum voor patiënten met kanker in Franciscus Vlietland

Vandaag is met de feestelijke ondertekening tussen de Raad van Bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland en de directie van Metz Nederland B.V. het officiële startsein gegeven voor de bouw van het Franciscus Oncologiecentrum in Schiedam.

Gespecialiseerd centrum

Franciscus Gasthuis & Vlietland wil de komende jaren een volledig en kwalitatief zorgaanbod realiseren voor inwoners van de regio. Om aan de toenemende zorgvraag te kunnen voldoen komt op de ziekenhuislocatie in Schiedam een gespecialiseerd centrum voor kankerpatiënten.

Zorg voor kankerpatiënten

Goede, persoonlijke en innovatieve zorg voor kankerpatiënten is een belangrijk speerpunt van Franciscus Gasthuis & Vlietland. Met de komst van het oncologiecentrum kunnen we de zorg rondom de patiënt nog beter organiseren. In het ontwerp van het centrum staat de ervaring van de patiënten centraal en zijn de wensen van de zorgverleners meegenomen.

Rustgevend en gastvrij

Zo is er veel daglicht, uitzicht naar buiten en door de ruimtelijke opzet kan iedereen zich goed oriënteren. Dit alles in een rustgevende en gastvrije sfeer. Onderdeel van het oncologiecentrum is de Franciscus Borstkliniek, waar zorg rondom borstkankerpatiënten centraal staat.

De bouw start in juni en neemt enkele maanden in beslag. Aan het einde van dit jaar wordt het Franciscus Oncologiecentrum met de nieuwe Franciscus Borstkliniek opgeleverd.

Samenwerking in de regio

Belangrijk onderdeel van de plannen van het ziekenhuis is een goede samenwerking met zorginstellingen, zorgverleners, zorgverzekeraars en gemeenten in de regio om in de toekomst met elkaar de beste zorg te kunnen blijven leveren aan inwoners en patiënten.

Foto: Impressie Franciscus Oncologiecentrum

Bron: Franciscus Gasthuis en Vlietland

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen