Prof. dr. Wouters ontvangt Swierenga Penning

Array

Prof. dr. Emiel Wouters, hoogleraar en hoofd afdeling Longziekten Maastricht UMC+ heeft de prestigieuze Swierenga Penning in ontvangst mogen nemen tijdens de Week van de Longen. Sinds 1982 wordt deze prijs uitgereikt door de Swierenga Stichting en de Netherlands Respiratory Society (NRS) aan een persoon met buitengewone verdienste in de diagnostiek, behandeling of wetenschap van longziekten. De Swieringa penning is de hoogste onderscheiding binnen het vakgebied longziekten in Nederland.

Prof. Jan Grutters, roemde prof. dr. Wouters over zijn rol als afdelingshoofd Longziekten in Maastricht UMC+ en als ‘founding father’ bij de oprichting van Ciro als expertisecentrum voor complex chronisch longfalen. “Dit heeft geleid tot een internationaal gerenommeerde en erg vruchtbare translationele onderzoekslijn”, aldus prof. Grutters. “De beoordelingscommissie was er dit jaar unaniem over eens wie de penning in ontvangst moest nemen”, zo vertrouwde prof. Grutters de aanwezigen in de zaal tijdens de uitreiking toe.

Kennis en ervaring overbrengen op anderen


Ook de grote kennis en ervaring die prof. dr. Wouters op anderen weet over te brengen is niet onopgemerkt gebleven. Zo heeft hij maar liefst 40 longartsen opgeleid, zijn onder zijn leiding 69 onderzoekers reeds gepromoveerd en lopen er nog 14 promotietrajecten. Tot slot is hij in 2009 medeoprichter geweest van de NRS en jarenlang actief geweest als bestuurslid.

Meer over de Swierenga Penning


De penning draagt de naam van Prof. dr. Jaap Swierenga. Hij was één van de eerste hoogleraren longziekten en een belangrijke grondlegger van longgeneeskunde in Nederland. In 1982 werd de naar hem vernoemde Swierenga Stichting opgericht, die tot nu toe zestien maal de penning heeft uitgereikt in samenwerking met het NRS.

Bron: Ciro

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen