Anemoon bv voldoet aan deel aanwijzing

Anemoon bv in Leiden voldoet aan een deel van de eerder opgelegde aanwijzing. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd had hiervoor een last onder dwangsom opgelegd, omdat Anemoon niet op tijd voldeed. Een ander deel van de aanwijzing loopt nog. Daarvoor had Anemoon meer tijd gekregen.

Kleinschalig woonzorgcentrum

Anemoon is een kleinschalig woonzorgcentrum voor ouderen in Leiden, met ruimte voor maximaal acht cliënten. De inspectie legde in december 2018 een aanwijzing op. Die bestond uit twee delen.

Passende zorg

Het eerste deel moest binnen een maand worden geregeld. Dat hield onder meer in dat er voldoende deskundig personeel moest komen, passend bij de benodigde zorg voor de cliënten. Dat lukte Anemoon niet op tijd. Daarom legde de inspectie een last onder dwangsom op.

Het is Anemoon gelukt om te voldoen aan dit deel van de aanwijzing. Anemoon gebruikte daarvoor de gehele periode van de dwangsom. Het woonzorgcentrum moet daarom het maximumbedrag aan dwangsom betalen.

Persoonsgerichte zorg

Voor het tweede deel van de aanwijzing heeft Anemoon vier maanden de tijd gekregen. Het tweede deel gaat over persoonsgerichte zorg aan cliënten en afspraken over deze zorg goed vastleggen. De inspectie zal ook toetsen of Anemoon voldoet aan dat deel van de aanwijzing. Het resultaat van dat bezoek zal de inspectie te zijner tijd openbaar maken.

Bron: IGJ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen