Cricketers Voorburg CC steunen onderzoek naar taaislijmziekte

Array

De nieuwe cricket-Topklasser Voorburg CC ondersteunt dit jaar wetenschappelijk onderzoek naar taaislijmziekte.

Afgelopen zondag werdhet nieuwe clubtenue van VCC onthuld. VCC speelt dit seizoen met de naam Muco & Friends op de borst en steunt zo de gelijknamige stichting die geld bijeenbrengt voor onderzoek naar cystic fibrosis (taaislijmziekte). CF is een ziekte waarbij taai slijm zich ophoopt in het lichaam. Omdat bacteriën onvoldoende worden opgeruimd, ontstaan op diverse plaatsen ontstekingen, onder andere in de longen. CF-patiënten hebben hierdoor nog altijd een beperkte levensverwachting, al loopt deze gelukkig op dankzij steeds betere medicijnen.

Muco & Friends

Muco & Friends werd in 2013 opgericht door de familie van VCC-lid Dennis Zuiderwijk. Om fondsen te werven, verkoopt de organisatie onder meer Muco Monkey’s. Zanger Jason Bouman, bekend van de talentenjachten Bloed, zweet en tranen en Topper gezocht, is ambassadeur van de stichting. De opbrengst van de activiteiten van Muco & Friends gaat naar wetenschappelijk onderzoek.

Foto: Mark Steffelaar Fotografie(De spelers van VCC 1 met de Muco Monkey’s)

Bron: Patrick de Leede, Catch of the Day

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen