‘Borsten. De levensloop van een intiem lichaamsdeel’

Op donderdag 16 mei verschijnt bij Uitgeverij De Bezige Bij een boek van Corien van Zweden : ‘Borsten. De levensloop van een intiem lichaamsdeel’

Pas toen Corien van Zweden haar linkerborst verloor aan borstkanker ging ze zich verdiepen in de biologie en betekenis van dit intieme lichaamsdeel. Ze ontdekte dat er geen ander lichaamsdeel is met zo’n veelzijdige levensloop als de vrouwenborst. Van Zweden beschrijft de biografie van borsten: van het allereerste moment dat een meisje merkt dat er iets verandert, naar borstvergrotingen, borstverkleiningen en borstvoeding tot de dag dat – bij één op de zeven vrouwen – borstkanker wordt vastgesteld.

Weinig van weet

Borsten gaat over een lichaamsdeel dat de helft van de wereldbevolking heeft, maar waar de meerderheid van de mensen weinig van weet. Van Zweden vertelt over haar eigen leven met borsten en laat psychologen, plastisch chirurgen, seksuologen, filosofen en lactatiekundigen aan het woord. Daarnaast delen vrouwen van alle leeftijden en diverse achtergronden hun ervaringen, emoties en inzichten. 

Corien van Zweden (1962) studeerde theologie en werkt sinds 1994 als zelfstandig journalist. Ze schrijft voor verschillende opdrachtgevers over onder meer gezondheidszorg en psychiatrie, onderwijs en ontwikkelingssamenwerking. In 2008 verscheen De kunst van het rouwen. Een persoonlijke geschiedenis. In 2015 verscheen Hapje uit de zon: vijf gezichten van kanker.

Paperback | 240 pag. | € 21,99 | ISBN: 978 94 031 4480 1 | Ook verkrijgbaar als ebook

Omslagontwerp: Buro Blikgoed | Auteursfoto: Mark Kohn

Bron: De Bezige Bij

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen