STEC bacterie in lamskotelet

Jumbo haalt per direct Jumbo Chef’s tip lamskotelet met EAN 232435000XXXX en houdbaarheidsdatum van 3-5-2019 uit de schappen. Bij een kwaliteitscontrole is de STEC bacterie aangetroffen. Jumbo vraagt klanten om de Jumbo Chef’s tip lamskotelet met EAN 232435000XXXX en THT van 3-5-2019 niet te consumeren en terug te brengen naar 1 van haar winkels. Het consumeren van de genoemde producten kan een gevaar vormen voor de gezondheid. Vooral bij zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem.

STEC

De bacterie Escherichia coli of E. coli komt van nature voor in darmen van mensen en dieren. De meeste E. coli-soorten zijn onschuldig. De Shiga-toxine producerende E. coli bacterie STEC kan wél ziekte veroorzaken. Soms worden STEC ook wel aangeduid als VTEC (vero-toxine producerende E. coli) of EHEC (enterohemorragische E. coli).

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.