Den Haag doet mee aan pilot dak- en thuisloze jongeren

Nog voor de zomer start Den Haag met een pilot die iedere dak- of thuisloze jongere een onderkomen moet gaan bieden. Zo wordt gekeken wat een jongere precies nodig heeft om rond te komen, en hoe met onder andere scholing een nieuw perspectief kan worden gevonden.

Onderdeel van de aanpak vormt het kijken naar zelfstandigheid en de mogelijkheid voor de jongeren om terug te vallen op één persoon, bijvoorbeeld een mentor. Tevens wordt jongeren actief geadviseerd over de veranderingen die optreden in financiële verplichtingen als ze 18 worden, zoals verzekeringen. Daarnaast wordt gekeken naar innovatieve oplossingen voor wonen, waaronder huizen waar jongeren onder begeleiding van een ervaringsdeskundige elkaar kunnen helpen. De maatregelen worden allen getoetst bij een klankbordgroep van jongeren, die geregeld met de wethouder spreekt over de voortgang en de problemen.

Kwetsbare jongeren

Wethouder Bert van Alphen: “Deze kwetsbare groep jongeren verdient onze hulp. Daarom zetten we met deze pilot in op het vinden van oplossingen die écht en blijvend werken.” 

Den Haag is een van de 12 gemeentes die start met deze pilot in het kader van het Actieprogramma Dak- en Thuisloze Jongeren 2019-2021. Voor het eind van 2021 moeten alle (potentiële) dak- en thuisloze jongeren de juiste hulp en ondersteuning ontvangen.

Vorig artikelInformatieavond over inzet leger tegen tijgermug in Weert
Volgend artikelNieuwe operatiekamers Hoogeveen in gebruik
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.