Laat uw tandvlees checken tijdens Gum Health Day

Op 6 mei 2019 kunt u van 10 uur tot 16 uur op het platform in de ontvangsthal van campus Gasthuisberg gratis uw tandvlees laten nakijken door tandartsen en parodontologen. 

Preventie, vroegtijdig opsporen en goede behandeling van tandvleesaandoeningen is belangrijk. Ze worden vaak over het hoofd gezien, maar hangen samen met heel wat ernstige aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, type 2 diabetes, chronische nierziekten, reumatoïde artritis … Tandvleesontsteking en parodontitis, twee chronische inflammatoire tandvleesaandoeningen, treffen 80 procent van alle mensen ouder dan 35 jaar. 

Mondhygiëne en controles

De meeste tandvleesaandoeningen, zoals tandvleesontsteking en parodontitis, zijn gelukkig te voorkomen en te behandelen door goede mondhygiëne en regelmatige controles bij de tandarts. Als de aandoeningen niet behandeld worden, kunnen ze op termijn leiden tot tandverlies, kauwstoornissen, spraakproblemen en chronische slechte adem. 

Gratis screening

Door in de week van 12 mei, International Gum Health Day, op verschillende plaatsen in België gratis screenings te organiseren, willen parodontologen de aandacht voor deze aandoening vergroten. Op maandag 6 mei 2019 wordt tussen 10 uur en 16 uur op het platform in de ontvangsthal van campus Gasthuisberg een tandheelkundige eenheid ingericht. Een team van vrijwillige tandartsen en parodontologen uit UZ Leuven biedt patiënten een gratis tandvleesonderzoek aan.

Klik hier voor meer info.