Koningin Máxima brengt werkbezoek aan Make-A-Wish Nederland

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdag 8 mei een werkbezoek gebracht aan Make-A-Wish Nederland in Hilversum. Het bezoek vond plaats in het kader van het dertigjarig jubileum van de organisatie.

Make-A-Wish

Iedere dag horen gemiddeld drie families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Make-A-Wish Nederland biedt kinderen tussen 3 en 18 jaar hoop en kracht voor de toekomst door hun liefste wens te vervullen. Jaarlijks vervult Make-A-Wish Nederland circa zeshonderd wensen van kinderen. De wensen variëren van het maken van een ballonvaart tot een dagje ridder zijn.

De Koningin sprak met (medisch) professionals en ouders van ‘wenskinderen’ over de impact van een wensvervulling voor het zieke kind, de familie en de verdere omgeving. Ook werd ingegaan op de aanpak van de Wish Journey, het traject dat doorlopen wordt van wensaanvraag tot wensvervulling. Koningin Máxima ontmoette daarnaast meerdere vrijwilligers. Zij spelen een cruciale rol binnen de organisatie.

Afsluitend ontving de Koningin de jubileumuitgave ‘30 Facestories’. Dit boek beschrijft dertig kinderen en hun wensen die de afgelopen dertig jaar door de stichting werden vervuld.

Vorig artikelDiagnose van prostaatkanker bij Treant op topniveau?
Volgend artikelLive meekijken met robotoperatie in het Catharina Ziekenhuis via krantenwebsites
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.