Feestelijke opening Henriëtte van Heemstra Huis, verzorgingshuis Bartiméus

0
579

Meer persoonlijke aandacht in een bijzonder thuis voor ouderen die slechtziend of blind zijn

Met het planten van een krentenboom is donderdag 16 mei jl. het nieuwe Henriëtte van Heemstra Huis in Ermelo feestelijk geopend.

Het Henriëtte van Heemstra Huis biedt toegankelijke kleinschalige woonvormen voor senioren die slechtziend of blind zijn. In dit verzorgingshuis ontvangen bewoners de begeleiding en zorg die zij nodig hebben en het leven kunnen leiden zoals zij dat willen.

‘Het voelt alsof we samen één groot, saamhorig gezin vormen. Ik ben erg blij met de nieuwe, kleinere woonvormen’, aldus een van de bewoners.

De bewoners zijn het afgelopen jaar nauw betrokken geweest bij de nieuwbouwplannen. Door voelbare maquettes konden de bewoners zich een beeld vormen van de nieuwe ruimtes en de belevingstuin.

100% leven


‘Wij kunnen nu veel meer individuele aandacht geven en tegemoet komen aan wensen van bewoners’, zegt Ineke Kaemingk, teamleider van het Henriëtte van Heemstra Huis. ‘Waar we vroeger in een grote zaal met de bewoners aten, wordt er nu in de gemeenschappelijke woonkeuken met elkaar gegeten. En de bewoners denken mee over het menu.’

Bijzonderheden voor mensen met een visuele beperking


De ruimtes hebben aangepaste verlichting. Elke studio heeft een Webbox, waarmee de bewoners kranten kunnen lezen, ondertiteling bij tv-programma’s ontvangen en waarop de bewoners interne mededelingen kunnen lezen.De gezamenlijke woonvorm heeft een eigen kapsalon met voorziening voor schoonheidsbehandelingen. Een andere bijzondere voorziening is de belevingsruimte met een tril/waterbed, waar de bewoners zich met hun familie even kunnen terugtrekken Daarbij is de geluidsisolatie van het verzorgingshuis speciaal aangepast voor bewoners die blind of slechtziend zijn.

De kapsalon, de belevingsruimte en de Webbox zijn mogelijk gemaakt door het Bartiméus Fonds. Maar het belangrijkste is dat de bewoners zich er thuis voelen en met plezier wonen in de kleinschalige woonvormen.

Op 16 mei jl. is het Henriette van Heemstra Huis officieel geopend door mevrouw Jopie Nooren, voorzitter raad van bestuur Bartiméus en de heer Joeke van der Mei, directeur van het Bartiméus Fonds. Samen met de heer Schimmel en mevrouw Baas, twee oude bewoners, plantten zij een geurende krentenboom in de tuin.

Bestuurder Jopie Nooren eindigde haar openingsspeech met de woorden: ‘Mijn wens is dat je hier helemaal jezelf kunt zijn en blijven en dat je je gewaardeerd voelt. En dat ook de familie het fijn vindt om hier te komen.

Bron: Bartiméus

Vorig artikelLetseschadespecialisten en wat zij doen
Volgend artikelStrengere regels borstimplantaten
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.