Tamara Kroll nieuw lid Raad van Bestuur

De Raad van Toezicht heeft Tamara Kroll (42) uit Dwingeloo per 12 augustus 2019 benoemd tot lid Raad van Bestuur van het Martini Ziekenhuis. Zij volgt Peter Littooij op, die per 1 juli 2019 met pensioen gaat.

Als bestuurslid van het Martini Ziekenhuis krijgt Tamara Kroll onder meer Financiën, ICT en het Facilitair Bedrijf in haar portefeuille. Samen met bestuursvoorzitter Hans Feenstra en Ton Tiebosch vormt zij de driehoofdige Raad van Bestuur. Rik van Terwisga, voorzitter van de Raad van Toezicht: ‘Met aanstelling van Tamara halen we een gedreven, ambitieuze bestuurder in huis.  Ik ben ervan overtuigd dat ze met haar kennis en ervaring een belangrijke positieve bijdragen gaat leveren aan het realiseren van toekomstbestendige op samenwerking gerichte zorg in Noord-Nederland.’

Over Tamara Kroll


Tamara Kroll studeerde Bedrijfseconomie en Accountancy en behaalde een MBA Health. De laatste jaren werkte ze als bestuurder bij Zorgspectrum Het Zand in Zwolle. Daarvoor was zij onder meer werkzaam als regiomanager bij Zorggroep Meander en manager Bedrijfsvoering bij  GGZDrenthe. Tamara Kroll:‘Het Martini Ziekenhuis is een prachtig topklinisch ziekenhuis.  In het veranderende zorglandschap liggen bestuurlijk veel uitdagingen. Ik kijk er naar uit om bij te dragen aan het elke dag een beetje mooier maken van de zorg voor de patiënten en verheug me op de samenwerking met mijn nieuwe collega’s.’Bestuursvoorzitter Hans Feenstra: ‘Ik ben heel blij met de benoeming van Tamara. We zien de vraag naar zorg in het Martini Ziekenhuis de afgelopen jaren groeien. Dat vraagt om uitbreiding van de beschikbare capaciteit op veel gebieden, zodat we onze patiënten de beste zorg kunnen blijven bieden. Behouden van onze solide financiële basis is daarbij van groot belang. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met Tamara een uitstekende opvolger voor Peter Littooij hebben aangetrokken.’

Bron: Martini Ziekenhuis Groningen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen